Bătaie de joc: e cel mai aglomerat weekend de la mare, dar taxele de pod de la Fetești și rovinieta NU pot fi plătite prin SMS

Bătaie de joc: e cel mai aglomerat weekend de la mare, dar taxele de pod de la Fetești și rovinieta NU pot fi plătite prin SMS

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că sunt probleme la plata taxei de pod de la Fetești și a rovinietei. Sistemul de plată prin SMS a picat chiar duminică, zi în care zeci de mii de turiști se vor întoarce de la mare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că sistemul de plată prin SMS a rovinietei și a taxei de pod de la Fetești e suspendată temporar.

Sistemul a picat duminică, 7 iulie, zi în care zeci de mii de români se vor întoarce de la mare.

„Sistemul permite însă achitarea Peajului și a Rovinietei la ceilalți operatori printre care și la benzinării.

Va reamintim că în cazul în care din diverse motive ați efectuat trecerea podurilor dunărene fără a achita PEAJ, puteți plăti acest serviciu, inclusiv la benzinării, până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.

Precizăm însă că trebuie să achiziționați Rovinieta înainte de a pleca la drum și puteți achita acest serviciu inclusiv la benzinării”


Plata prin SMS a taxei de pod de la Fetești și a rovinietei a picat în cel mai aglomerat weekend de la mare

De remarcat că sistemul la care face referire CNAIR e utilizat de majoritatea românilor care pleacă sau vin de la mare. Achitarea taxei de pod este obligatorie la fiecare traversare pe la Fetești, dar pentru a nu se forma cozi a fost introdusă plata prin SMS.

Acum, sistemul a picat și mulți români care se întorc de la mare vor fi afectați. CNAIR speră ca problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp, pentru a nu se forma coloane de mașini. Rovinieta și taxa de pod pot fi achitate și la benzinării, dar și acolo se poate sta la cozi imense.

Șoferii au la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa de pod de la Fetești, din momentul în care au trecut pe acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI