Basca lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare. Ce sumă colosală se cere pentru ea

Basca lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare. Ce sumă colosală se cere pentru ea
Basca lui Nicolae Ceausescu, scoasa la vanzare. Ce suma colosala se cere pentru ea

Vești importante despre obiectele care au aparținut regretatului Nicolae Ceaușescu. Mai multe lucruri personale de-ale fostului lider comunist al României şi câteva fotografii cu semnătura lui Constantin Brâncuşi vor fi scoase la vânzare la licitaţia organizată de casa Artmark pe data de 15 iulie. Ce sumă incredibilă vor plăti românii pentru ea.

Basca lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare

În cadrul evenimentului de pe 15 iulie organizat de casa Artmark, va fi scoasă la vânzare, în premieră, o cruce din onix şi os primită de Nicolae Ceauşescu în 1975 de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul preşedinte al Ciprului, cu ocazia participării la Conferinţa pentru securitate şi cooperare în Europa de la Helsinki. Crucea are un certificat RAPPS și va fi scoasă la liciație începând cu prețul de 300 de euro.

Mai mult de atât, pe lângă acestea un alt obiect a stârnit interesul românilor. Se pare că vor fi puse în vânzare două băşti ale lui Nicolae Ceauşescu, începând cu prețul de 300 de euro fiecare şi un covor de lână lucrat manual cu portretul soţilor Elena și Nicolae Ceauşescu, ce provine de la Palatul Primăverii, pentru care colecționarii interesați vor porni licitație de la 800 de euro în sus.

În aceeaşi licitaţie organizată de Artmark vor fi scoase la vânzare trei imagini realizate în prima jumătate a secolului trecut, de Aziz Eloui Bey şi Lee Miller, care i-au fotografiat, între alţii, pe Charlie Chaplin, Salvador Dali şi Man Ray. Fotografiile poartă desenele făcute şi semnate de Constantin Brâncuşi și datează din perioada 1937-1938, iar fiecare dintre ele pornește de la preţul de 1.000 euro.

Când s-ar fi născut, de fapt, Nicolae Ceaușescu

Noi detalii incredibile ies la iveală la peste 30 de ani de la moartea fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu. Fostul președinte al PCR s-ar fi născut, de fapt, pe data de 23 ianuarie 1918, dar în certificatul său de naștere apare data de 26 ianuarie, deoarece aceea ar fi fost ziua în care tatăl său Andruță ar fi mers la starea civilă să-l declare fiul său.

Potrivit fiicei regretatului Nicolae Ceaușescu, Zoe, aceasta ar fi declarat într-un interviu acordat celor de la BBC în 1991 că tatăl ei ar fi fost înregistrat la trei zile de la nașterea sa deoarece bunicul ei ar fi fost în stare de ebrietate, motiv pentru care nu l-a declarat la timp.

„Act de naștere din anul una mie nouă sute optsprezece, luna ianuarie, ziua două zeci și șase, la orele douăsprezece amiazi. În ziua de două zeci și trei ale curentei luni, la orele douăsprezece amiazi, s-a născut în casa părinților săi din Comuna Scornicești, județul Olt, un copil de sex bărbătesc căruia i s-a dat prenumele de Nicolae”, sună declarația pentru înregistrarea nașterii lui Nicolae Ceaușescu la starea civilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI