Barna, atacat în direct de un deputat USR: ”E o chestiune elementară!”

Tensiunile din interiorul USR încep să dea pe pe afară, având în vedere atacul televizat al deputatei Cosette Chichirău, din același partid, la adresa lui Dan Barna.

Dan Barna a suferit o înfrângere zdrobitoare în primul tur al alegerilor prezidențiale, iar vina îi aparține aproape în totalitate. Tactica asupra căreia a convenit împreună cu echipa sa de campanie nu a fost cea mai inspirată, iar urmările s-au văzut la finalizarea numărătorii votului.

Înfrăngerea din primul tur al alegerilor prezidențiale se pare totuși că nu este singura problemă cu care se confruntă liderul USR. Tensiunile din interiorul partidului au depășit statutul de speculații în momentul în care deputata USR Cosette Chichirău a avut o intervenție televizată prin care i-a cerut socoteală lui Barna pentru modul în care a operat în campanie.

În opinia lui Chichirău, Barna ar fi trebuit să se bată pentru alegătorii care voiau să voteze cu Klaus Iohannis, nu să se bată cu Viorica Dăncilă. „Orice consultant politic îți spune că trebuie să te diferențiezi de contracandidatul tău. (…) E o chestiune elementară”, a spus ea, precizând nu știe cine a făcut strategia care, în opinia ei, a fost greșită.

Declarația a fost făcută într-o intervenție telefonică la Digi 24 la care era invitat Dan Barna, iar acesta a afirmat cât se poate de clar că strategia i-a aparținut și își asumă consecințele. Abordarea și-a însușit-o după ce a constat că în „bula” sa reacțiile au fost negative atunci când l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis. „A fost o discuție dacă să-l atacăm pe Klaus Iohannis sau dacă mergem pe un tur doi fără PSD. Am mers pe această strategie de a lupta cu Viorica Dăncilă”, a spus el.

„Antagonizai niște oameni, dar îi fidelizai pe alții. E o chestiune elementară. Vor fi reacții negative, dar trebuie să ți le asumi”, a replicat Chichirău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI