Marți, 29 iunie, elevii claselor a XII-a susțin proba obligatorie a profilului, la matematică sau Istorie. Emoții mari pentru absolvenții de liceu, care susțin astăzi a doua probă scrisă a Bacalaureatului.
Examenul este programat să înceapă la ora 9:00 și se va termina la ora 12:00. Subiectele vor fi publicate după încheierea examenului, iar site-ul edu.ro va publica baremul de corectare.
Descarcă AICI un model de subiect la matematică pentru filiera teoretică, profil real, mate-info.
Descarcă AICI un model de subiect a matematică pentru filiera teoretică, științe ale naturii.
Descarcă AICI un model de subiect la matematică pentru filiera tehnologică, profilul servicii.
Descarcă AICI un model de subiect la matematică pentru profilul pedagogic.
Baremele de corectare pentru aceste teste la matematică le poți găsi AICI.
Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie, elevii claselor a XII-a au avut la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie în prima sesiune.
Bacalaureatul a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca marți să fie susținută proba la alegere a profilului și a specializării.
Urmează ultima probă scrisă, la limba și literatura maternă, care va avea loc joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 802 centre.
S-au înscris la examenul de BAC 133.663 de candidați, dintre care doar 114.137 de candidați din promoția curentă.
Ministrul Educației a vorbit despre cauza înscrierii slabe la examenul de Bac.
”O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala este, cu siguranţă, din păcate, o cauză a numărului mai mic de elevi înscişi la Bacalaureat în acest an”, a declarat, Sorin Cîmpeanu.
”Este, din păcate, un efect al acestei perioade de criză. Sunt, cu siguranţă, destul de mulţi cei care au vrut să se înscrie la examenul de bacalaureat, dar nu au putut deoarece nu au reuşit să-şi înscheie mediile, situaţiile şcolare”, a precizat ministrul.
Ministerul Educației a redus la minimum 2 numărul de note, dar „un număr important de elevi nu au reușit să încheie situația școlară, deci nu s-au putut înscrie la Bacalaureat”.
„Explicațiile pot fi două. Ruptura de școală cauzată de perioada de criză sanitară a descurajat unii elevi iar a doua explicație posibilă este aceea a celor care nu au reușit să își încheie situația școlară pentru a se putea înscrie. Am cerut mâine să vedem numărul elevilor aflați în situație de corigență.”
Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. În sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție:
• fiecare centru de examen va dispune de de asistență medicală, echipamente și materiale de protecție (dezinfectanți, măști etc.).
• intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.
• în sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri.
• în situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă.„1
• fiecare persoană care are drept de acces în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare.
• sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini.
• în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție.
• colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate.