26 feb. 2024 | 10:05

Bărbatul misterios care şi-a făcut apariţia la priveghiul Mioarei Roman. Oana l-a aşteptat cu braţele deschise

Monden
Bărbatul misterios care şi-a făcut apariţia la priveghiul Mioarei Roman. Oana l-a aşteptat cu braţele deschise
Bărbatul misterios care şi-a făcut apariţia la priveghiul Mioarei Roman. Oana l-a aşteptat cu braţele deschise

Un bărbat misterios a venit să-i aducă un ultim omagiu Mioarei Roman. Chiar la poarta bisericii a fost așteptat de Oana Roman, care l-a primit cu brațele deschise. Cine este acesta și ce relație au, de fapt, cei doi. Se cunosc de foarte mult timp.

Cine a venit la priveghiul Mioarei Roman

Trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București, unde oamenii i-au putut aduce un ultim omagiu. O mulțime de cunoscuți, persoane care au iubit-o și prieteni de-ai fiicelor au venit la căpătâiul regretatei jurnaliste, care a plecat dintre noi la 84 de ani.

Au venit la biserică cunoscuți, prieteni, rude, precum și o mulțime de persoane celebre din România. A fost o personalitate iubită. cunoscută de multe persoane și a lăsat în urma ei amintiri plăcute, pe care cei dragi nu le vor uita niciodată.

Într-un moment plin de tristețe și emoție, cei apropiați vin să-și ia rămas-bun de la regretata Mioara Roman, iar printre aceștia se numără și Mihai Mitoșeru, prezentatorul TV care a ajuns la biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din București pentru a fi alături de Oana Roman în cele mai grele momente din viața ei.

Mihai Mitoșeru, prieten apropiat al familiei Roman, și-a făcut prezența simțită la căpătâiul Mioarei Roman, exprimându-și compasiunea și susținerea față de Oana Roman. Înainte de a ajunge la biserică, Oana Roman a ieșit să-l întâmpine pe Mihai Mitoșeru la poarta bisericii, semn al unei prietenii adânci și sincere. Într-un moment de emoție intensă, cei doi s-au îmbrățișat, schimbând câteva cuvinte într-o atmosferă încărcată de tristețe și durere.

Mihai Mitoșeru s-a prezentat la înmormântare ținând în mână o coroană funerară din flori albe, un gest simbolic de respect și onoare adus memoriei Mioarei Roman. Prezența sa la eveniment subliniază legătura strânsă și sprijinul pe care îl oferă familiei Roman în aceste momente dificile.

Petre Roman, primul venit la priveghiâ

Unul dintre aceștia a fost și Petre Roman, fostul prim-ministru al României și soțul Mioarei Roman timp de 34 de ani. Deși a venit cu flori albe, a rămas doar zece minute în capelă.

Gabriela Lucuțar, proprietara unei firme de pompe funebre, a povestit pentru Antena 3 despre momentul întâlnirii dintre fiicele Mioarei și fostul său soț. Acestea ar fi fost foarte fericite să îl vadă pe tatăl lor, care a amânat o întâlnire la care trebuia să fie prezent, pentru a putea să o vadă pe fosta lui soție pentru ultima dată.

Surse apropiate spun că acesta s-ar fi bucurat când a auzit că arată foarte bine, ceea ce are o mare semnificație. Se spune că persoanele decedate care zâmbesc sau au un chip senin au plecat din această lume împăcate.

„S-au bucurat (fiicele Oana şi Catinca Roman-n.r.) foarte mult că l-au văzut, că a reușit să vină deși înțeleg că avea o întâlnire și a vrut neapărat să vină. Nu a reușit să ajungă fix când am venit noi, pentru că am înțeles din interior că așa ar fi vrut, când apare dricul să și vină și el, dar au fost probleme cu traficul.

Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Capacul este închis la momentul acesta. Ea (Mioara Roman-n.r.) este foarte frumoasă și Petre Roman nu știa ce să facă, dacă să se uite, să nu se uite, să privească.

Și a hotărât ca în momentul acesta să nu se uite pentru că se vedea că este un moment greu pentru dânsul și așteaptă momentul probabil mâine să o vadă. Nu cred că era pregătit pentru asta”, a spus pentru Antena 3 Gabriela Lucuţar, proprietara unei  firme de pompe funebre.

Află și: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Fosta soție a lui Petre Roman era de o frumusețe răpitoare FOTO

Această scurtă întâlnire a fost descriesă ca fiind emoționantă și plină de intensitate, dovedind amprenta profundă pe care Mioara Roman a lăsat-o în viețile celor dragi. Sicriul a fost închis înainte de ceremonie, motiv pentru care nimeni nu a putut să îi vadă chipul.

Înmormântarea va avea loc luni, 26 februarie, și va fi condusă pe ultimul drum de patru preoți. Slujba solemnă va debuta la ora 14:00, la Biserica Sfântul Gheorghe din București, locul unde a fost așezat trupul neînsuflețit al Mioarei Roman pentru a fi condusă pe ultimul drum în liniște și pace.

Cum pot scăpa fiicele Mioarei Roman de datorii

După decesul fostei soții a lui Petre Roman, Mioara Roman, Oana și Catinca, fiicele acesteia, se confruntă cu o situație delicată legată de o datorie la RA-APPS în valoare de 300.000 de euro.

Această sumă reprezintă restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care Mioara Roman a locuit cu fostul său soț, Petre Roman, în perioada în care acesta era prim-ministru. Astfel, moștenind și această datorie, cele două surori ar fi nevoite să o suporte.

Cu toate acestea, avocata Beatrice Comăniceanu oferă o perspectivă optimistă, explicând că există o modalitate prin care Oana și Catinca ar putea să scape de această datorie considerabilă. Potrivit legii, la dezbaterea moștenirii, moștenitorii preiau și datoriile, inclusiv cele către stat și bănci. Astfel, aceste datorii nu se sting odată cu decesul persoanei, ci devin responsabilitatea moștenitorilor.

Totuși, există o variantă care ar putea să le elibereze pe cele două surori de această povară financiară. Avocata explică că, dacă Oana și Catinca nu acceptă moștenirea, atunci nu vor fi obligate să plătească această datorie. În acest caz, dacă nu există bunuri de moștenit sau dacă acestea nu acoperă datoria, surorile ar putea scăpa de această povară financiară.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune de plată. Din păcate da, așa se întâmplă, am avut cazuri.

Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți. Dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, a explicat avocata, potrivit Playtech.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro