06 mart. 2024 | 18:52

Bărbatul care a susţinut-o din umbră pe Simona Halep. Abia acum s-a aflat despre legătura dintre ei, sportivul i-a fost de mare ajutor

Sport
Bărbatul care a susţinut-o din umbră pe Simona Halep. Abia acum s-a aflat despre legătura dintre ei, sportivul i-a fost de mare ajutor
Bărbatul care a susţinut-o din umbră pe Simona Halep. Abia acum s-a aflat despre legătura dintre ei, sportivul i-a fost de mare ajutor

Simona Halep a obținut, în sfârșit, victoria la care visa de mult timp. Sportiva este gata să revină oricând pe teren, după ce tribunalul i-a dat câștig de cauză. Un nou detaliu interesat iese la iveală: printre mulțimea de oameni care au susținut-o în tot acest timp se numără și un un bărbat celebru.

Cine i-a fost mereu Simonei Halep

Simona Halep a obținut victoria la care visa de mult timp și pentru care a luptat din greu. Și-a dorit să își dovedească nevinovăția și, în tot acest timp, o mulțime de oameni au susținut-o. Deși niciodată nu s-a aflat, printre ei s-a numărat și Novak Djokovic.

Sindicatul Sindicatul de Novak Djokovic, cunoscut sub numele de Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA), a emis recent un comunicat puternic, prin intermediul unei platforme online, în legătură cu decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitoare la suspendarea sportivei de top Simona Halep.

În comunicatul publicat pe platforma X (cunoscută anterior ca Twitter), PTPA a exprimat îngrijorarea sa cu privire la timpul pierdut și neajunsurile suferite de Simona Halep, subliniind necesitatea unei reforme urgente a sistemului sportiv, mai ales în ceea ce privește procesele disciplinare și antidoping.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de a reduce suspendarea Simonei Halep de la patru ani la doar nouă luni a fost primită cu rezervă de către PTPA. În comunicatul său, sindicatul a evidențiat faptul că, deși această reducere reprezintă o victorie în sine, ea nu compensează pe deplin timpul și pierderile suferite de sportivă în timpul procesului.

În esență, PTPA a subliniat că Simona Halep a avut de suferit din punct de vedere al clasamentului, al reputației și al altor aspecte importante ale carierei sale profesionale, iar această victorie la apel nu poate repara complet aceste pagube.

”După cum am indicat în principiile noastre, PTPA susţine ferm toate procesele jucătorilor, dreptul la apel şi accesul la un sistem antidoping corect şi logic. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de a reduce suspendarea Simonei Halep de la patru ani la 9 luni subliniază nevoia unei reforme sensibile a unui sistem nedrept, care eşuează în protejarea acestor drepturi.

Simona a avut deja 17 luni de suspendare provizorie şi pierderea clasamentului, a premiilor în bani, a reputaţiei, precum şi alte pagube ireparabile. Victoria ei la apel nu va compensa timpul pierdut”, se arată în comunicat.

Mai mult decât atât, sindicatul fondat de Novak Djokovic a subliniat că a colaborat strâns cu Simona Halep și cu echipa sa juridică pe parcursul acestui proces dificil și va continua să o sprijine în eforturile sale de a reveni în circuitul competițional.

PTPA a menționat că va continua să colaboreze cu Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pentru a impune îmbunătățiri semnificative și mai multă transparență în procesul de disciplină și antidoping din tenis.

”Rămânem determinaţi să colaborăm cu ITIA (Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului) şi să forţăm îmbunătăţiri logice şi o responsabilitate crescută a unui proces care continuă să-şi arate defectele sale imense. Un sistem mai drept şi mai logic trebuie implementat pentru beneficiul tuturor”, a concluzionat sindicatul PTPA.

Ce reacție a avut toxicologul lui Halep

Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie al Spitalului Universitar Garches, a fost o figură centrală în controversatul caz al sportivei de tenis Simona Halep. El a fost cel care a efectuat testele, inclusiv analiza mostrelor de păr ale Simonei, și a susținut ferm inocența jucătoarei de tenis din România.

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat verdictul său în cazul Simonei Halep, Jean-Claude Alvarez a acordat un interviu pentru publicația franceză L’Equipe, în care a discutat despre impactul profund pe care acest caz l-a avut asupra sa și asupra întregului proces.

În declarațiile sale, Alvarez a mărturisit că acest caz a reprezentat cea mai solicitantă și epuizantă perioadă din viața sa profesională. Acesta a menționat că investigația a durat mai mult de un an și a fost însoțită de o presiune și un stres extrem de mare.

„Acesta este cazul care mi-a luat cel mai mult din viața mea, mai mult de un an, care a pus cea mai mare presiune pe mine, cel mai mare stres. Am găsit Roxadustat de 18 ori în acest produs, căutând în mai multe cutii și stocuri diferite. Este o adevărată victorie. Simona a fost contaminată”, a declarat Jean‐Claude Alvarez, profesorul de toxicologie.

Profesorul de toxicologie a dezvăluit că eforturile echipei sale au condus la descoperirea unei substanțe interzise, Roxadustat, de 18 ori în produsul testat, care s-a dovedit a fi pudră de colagen contaminată. Această descoperire a fost considerată o victorie pentru echipa lui Alvarez, evidențiind faptul că Simona Halep a fost de fapt victima contaminării.

Ce scrie acum presa străină

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul de dopaj al fostei câștigătoare de la Wimbledon, Simona Halep, a stârnit un val de reacții în presa internațională, reliefând situația în care se află sportiva româncă și consecințele acestei hotărâri.

BBC a subliniat că verdictul dat de TAS deschide calea pentru revenirea imediată a Simonei Halep în tenis. Publicația britanică a evidențiat teama jucătoarei că cariera ei ar fi putut fi compromisă în cazul în care decizia inițială a fost menținută, iar acum se bucură de posibilitatea de a reveni la jocul său în curând.

Printre altele, Sky Sports a raportat că, după ce a executat deja o suspendare provizorie în octombrie 2022, Simona Halep poate reveni în tenis fără întârziere, deoarece interdicția de nouă luni a expirat pe 6 iulie 2023. Astfel, tenismena româncă poate reveni pe terenurile de tenis și poate relua competițiile profesioniste.

BBC: ”Decizia înseamnă că fosta #1 se poate întoarce în tenis imediat. Halep se temea că i s-ar fi putut încheia cariera dacă decizia inițială era menținută”.

Sky Sports: ”După ce a executat deja o suspendare provizorie în octombrie 2022, Halep se poate întoarce în tenis cu efect imediat, deoarece interdicția de nouă luni a expirat pe 6 iulie 2023”.

Tennis.com: ”Interdicția de dopaj a Simonei Halep a fost redusă oficial de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de la patru ani, la nouă luni, lăsând-o liberă să-și reia cariera de tenis cu efect imediat”.

Eurosport.com: ”Simona Halep a fost autorizată să revină imediat în tenis, după ce TAS a hotărât ca intedicția ei de patru ani să fie redusă la doar nouă luni”.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro