06 feb. 2024 | 15:50

Bărbatul care a plecat cu Simona Halep la TAS. Românca poate să scape de suspendare și este sprijinită total

Monden
Bărbatul care a plecat cu Simona Halep la TAS. Românca poate să scape de suspendare și este sprijinită total
Bărbatul care a plecat cu Simona Halep la TAS. Românca poate să scape de suspendare și este sprijinită total

Simona Halep trece prin momente grele și se confruntă cu emoții mari. Sportiva noastră a plecat în Elveția, unde în perioada 7-9 februarie va fi audiată la TAS, urmând să primească și un verdict în cazul suspendării sale. Nu a plecat singură, află cine o însoțește pe tenismenă.

Cu cine a plecat Halep la TAS

Pe 12 septembrie 2023, lumea tenisului a fost zguduită de verdictul Tribunalului Independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep. Faimoasa jucătoare română a fost găsită vinovată pentru două încălcări grave ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi recurgit la alte metode sau substanțe interzise pe parcursul sezonului 2022.

 

Consecința acestei decizii a fost o suspendare draconică de 4 ani, impusă de Autoritatea Internațională de Testare a Antidopingului (ITIA). Simona Halep nu a acceptat verdictul și a decis să își exercite dreptul de a apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Audierea în apel a fost programată pentru perioada 7-9 februarie, iar astăzi, 6 februarie 2024,

Simona Halep și-a început călătoria către Lausanne, Elveția, unde va avea loc procesul la TAS. Această acțiune marchează o nouă etapă în lupta ei pentru a-și demonstra nevinovăția. Deși data de 6 octombrie 2026 a fost indicată ca data la care suspendarea lui Halep ar expira, în cazul în care decizia TAS nu va fi modificată, aceasta încă speră să își reia cariera mult mai devreme.

În imaginile apărute în presă, Halep, în vârstă de 32 de ani, a fost surprinsă călătorind spre Elveția, alegând o cursă low-cost pentru deplasare. Însoțită de fratele ei, Nicolae, și de avocat, Halep a făcut o alegere neașteptată, desemnând personal unul dintre membrii echipei sale legale pentru a o reprezenta în fața TAS.

Această decizie arată hotărârea lui Halep de a se lupta pentru reputația și cariera sa în tenis, indiferent de obstacolele întâmpinate. Cu sprijinul familiei și al echipei sale, Simona Halep se pregătește să facă tot ce îi stă în putere pentru a-și dovedi nevinovăția și a reveni pe terenul de tenis cât mai curând posibil. Procesul programat să înceapă mâine, pe 7 februarie 2024, va fi o etapă crucială în această luptă continuă.

Ce pretenții are Halep la proces

Într-o mișcare surprinzătoare, Simona Halep, campioana de tenis din România, a optat să angajeze un arbitru străin pentru a o reprezenta în disputa sa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a anunțat Euronews Romania. Alegerea sa, în detrimentul unui arbitru român disponibil, a stârnit interes și speculații în rândul comunității tenisului.

Conform raportului Euronews, Simona Halep a ales să fie reprezentată de fostul patinator american Jeffrey G. Benz în fața TAS. Benz, care a devenit ulterior arbitru la TAS, este cunoscut pentru implicarea sa în cazul controversat al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj.

Deși a avut opțiunea de a alege arbitri români precum Cristian Jura sau Daniel Vișoiu, care activau la TAS, Halep a decis să se îndrepte către un arbitru străin. Se presupune că această alegere a fost influențată de avocatul său, Howard L. Jacobs, un american cu o reputație solidă în lumea sportului.

Vezi și: Cine este bărbatul care îi face viaţa mai frumoasă Simonei Halep. S-au fotografiat împreună în Dubai, zâmbetul sportivei spune multe

Jeffrey G. Benz este un nume respectat în comunitatea juridică și sportivă internațională. Cu o carieră bogată în arbitrajul sportiv, el a servit în paneluri de arbitraj și mediere pentru organizații precum Curtea de Arbitraj Sportiv, Sport Resolutions și Tribunalul FIFA pentru Fotbal.

Această decizie neobișnuită a Simonei Halep de a opta pentru un arbitru străin subliniază importanța unei strategii bine gândite în abordarea disputelor juridice în lumea sportului. Cu toate că motivele exacte ale acestei alegeri nu au fost dezvăluite public, este evident că Halep și echipa sa au luat în considerare multiple aspecte înainte de a face acest pas neașteptat.

Ce pedeapsă a primit un alt sportiv acuzat de dopaj

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie remarcabilă în lumea tenisului, care vine la doar două zile înaintea procesului Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Într-un moment în care atenția lumii era concentrată asupra pregătirilor pentru audierile la TAS ale Simonei Halep, un alt eveniment a captat atenția comunității tenisului: suspendarea unui jucător de tenis în vârstă de 25 de ani, Maxence Broville din Franța, pentru o perioadă de șapte ani, în urma unor acuzații grave de manipulare a rezultatelor meciurilor.

Te-ar putea interesa și: Simona Halep, decizie neașteptată după ce și-a vândut vila din Snagov. Unde s-a mutat sportiva

Broville, în ciuda vârstei sale și a speranței pe care o avea în tenis, a fost găsit vinovat de ITIA pentru implicare în manipularea rezultatelor meciurilor, o acuzație serioasă care a zguduit lumea tenisului. Conform declarațiilor autorităților, acesta a respins vehement acuzațiile și a refuzat să coopereze cu anchetatorii, ceea ce a complicat și mai mult situația sa.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă astăzi că tenismenul francez Maxence Broville a fost suspendat din acest sport pentru o perioadă de șapte ani și amendat cu 5.000 de dolari pentru necooperarea cu o anchetă a ITIA.

Broville, care a deținut în 2023 un clasament mondial de simplu, cel mai înalt loc în carieră, de 708, a respins toate acuzațiile legate de trucarea meciurilor în 2017 și 2018. O audiere a avut loc în fața ofițerului independent de audiere anticorupție (AHO) Charles Hollander la 5 ianuarie 2024.

Hollander a considerat că Broville este răspunzător pentru încălcările F.2.b și F.2.d ale TACP, care se referă la eșecul de a coopera cu o investigație ITIA, inclusiv refuzul de a prezenta dispozitivele personale spre examinare atunci când a fost emisă o cerere scrisă. să facă acest lucru de către anchetatorii ITIA.

Broville a fost suspendat provizoriu din 20 iunie 2023, iar timpul executat sub suspendare provizorie va fi creditat din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea acestuia se va încheia pe 19 iunie 2030”, se arată în comunicatul de presă al ITIA.

În cursul acestei săptămâni, Simona Halep se găsește în fața unei noi provocări: evitarea unei suspendări de patru ani. Tribunalul de Arbitraj Sportiv reprezintă etapa finală în lupta sportivei române pentru a-și apăra cariera. Audierile sunt programate să aibă loc la Lausanne, Elveția, între 7 și 9 februarie.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în fapt
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură hidoasă
Capital.ro
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se RECALCULEAZĂ PENSIILE de DOUĂ ORI!
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro