Bărbat reținut după și-a răpit fosta soție și fiica sub amenințarea cuțitului, apoi a făcut accident. Ce pedeapsă riscă acesta

Bărbat reținut după și-a răpit fosta soție și fiica sub amenințarea cuțitului, apoi a făcut accident. Ce pedeapsă riscă acesta
Un bucureștean, reținut de Poliție pentru că și-a răpit fosta soție și fiica

Un bărbat de 43 de ani a fost reținut de polițiști, după ce le-a răpit pe fosta soție și fiica lor, apoi a provocat un accident auto. Acum, individul este acuzat de lovire, violență în familie și lipsire de libertate.

Fosta soție se afla în mașină cu actualul concubin

Bărbatul și-a răpit fiica și fosta soție în timp ce acestea se aflau în mașină cu actualul concubin al femeii, după ce le-a amenințat cu un cuțit. Toți trei s-au urcat într-o mașină, iar în încercarea de a scăpa, a lovit cinci mașini. Incidentul a fost sesizat de multiple persoane la 112, bărbatul fiind depistat în scurt timp și imobilizat.

„În dimineaţa de 5 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 24, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  au fost anunţaţi de un bărbat că autoturismul său, parcat în apropiere, a fost lovit de o altă maşină, iar după accident şoferul acesteia a părăsit locul, însoţit de o femeie şi o tânără. Poliţiştii au efectuat verificări în zonă şi i-au depistat,  pe cei trei” a transmis, luni, Poliţia Capitalei.  

Potrivit aceleiași surse, femeia și tânăra minoră se aflau într-o stare vădită de temere și nu avea încălțăminte. În timp ce se afla la audieri, polițiștii Secției 24 au primit o informație referitoare la faptul că bărbatul reținut ar fi afirmat că dorește să-l ucidă pe actualul partener al fostei concubine.

Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Mai mult de atât, testat cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la IMNL pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Minora a fost transportată și ea la o unitate medicală pentru îngrijiri medicale, deoarece acuza dureri la nivelul brațului și feței. Atât bunica maternă a minorei, cât și actualul concubin al femeii răpite, au formulat plângere penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

„În timp ce persoanele implicate se aflau în sediul secţiei de poliţie, bunica maternă, prin apel 112 a anunţat că fiica şi nepoata sa au fost luate cu forţa de fostul concubin.  A fost emis şi ordin de protecţie provizoriu”, a mai explicat Poliţia.  

Bărbatul care le-a răpit pe cele două sub amenințarea cuțitului a fost arestat preventiv, iar cercetările sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe, violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.