20 apr. 2021 | 12:21

Bărbat din Târgu Jiu, mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce au descoperit medicii în trupul lui

News
Bărbat din Târgu Jiu, mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce au descoperit medicii în trupul lui
Bărbat din Târgu Jiu, mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce au descoperit medicii în trupul lui

Apar informații de ultimă oră cu privire la moartea bărbatului din Târgu Jiu, la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca. Vestea a venit ca un șoc pentru toată România, motiv pentru care, multe persoane au refuzat să se mai vaccineze cu serul produs de AstraZeneca. Bărbatul a fost imunizat pe data de 28 februarie, iar la o zi distanță, acesta și-a pierdut viața în timpul orelor de muncă. În urma necropsiei efectuate, medicii legiști au dezvăluit ce au găsit în corpul bărbatului.

Cum s-a întâmplat tragedia

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a aprimit prima doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 pe data de 28 februarie. Acesta era inginer în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj și fratele unui renumit medic din oraș. Potrivit rudelor, bărbatul nu suferea de alte probleme de sănătate, dar chiar și așa, acesta a murit la cateva ore după vaccinare.

În urma decesului survenit, medicii au constatat că victima a suferit un infarct miocardic acut întins, cauza morții neavând o legătură directă cu vaccinul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a explicat în ce context s-au desfășurat evenimentele.

“După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului.

Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, s-a arătat în comunicatul CNCAV.

Ce s-a descoperit, de fapt, la necropsie

În urma analizelor efectuate ulterior, medicii au descoperit numeroase cheaguri de sânge prezente în mai multe organe ale bărbatului, potrivit surse Antena3.

Din păcate, pacientului vaccinat cu AstraZeneca i s-au găsit tromboze în creier, plămâni, inimă și rinichi, inclusiv în intestine. În urma rezultatelor analizelor, medicii bănuiesc că bărbatul ar fi putut suferi de o pneumonie severă, însă nu pot explica foarte clar dacă cheagurile de sânge identificate au apărut din cauza serului AstraZeneca.

Raportul analizelor a fost înaintat către anchetatori, urmând a decide dacă există un raport de cauzalitate între vaccin lși moartea pacientului.

De asemenea, raportul va fi înaintat și către Ministerul Sănătății, urmând a se lua o decizie cu privire la efectuarea altor analize care ar putea conduce către un rezultat mai sigur.

 

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată la Euro 2024
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro