Bărbat din Iași, despăgubiri colosale din partea unui restaurant. Totul din cauza orientării sale sexuale

Bărbat din Iași, despăgubiri colosale din partea unui restaurant. Totul din cauza orientării sale sexuale
Bărbat din Iași, despăgubiri colosale din partea unui restaurant. Totul din cauza orientării sale sexuale

Tribunalul Iași a decis ca firma ce administrează restaurantul ”Moara cu Foc” din municipiul Iași să îi plătească unui profesor universitar despăgubiri în valoare de 10.000 de euro, după ce în anul 2016 el a fost dat afară din local din cauza orientării sale sexuale, notează Clujust.ro.

Bărbat din Iași, despăgubiri colosale din partea unui restaurant

„Reclamantul arată că fapta a fost săvârșită la data de 5.09.2016 și a constat în refuzul reprezentanților pârâților de a-i acorda acces la serviciile de restaurant din restaurantul ”Moara de Foc” Iași.

Reclamantul arată că a mers în restaurant la orele 19 unde avea întâlnire cu o cunoștință, dar șeful de sală i-a sugerat să părăsească locația, iar când a cerut explicații i s-a spus că «șefii au decis» și nu mai vrea să audă ”discuții despre homosexuali„.

Reclamantul a precizat că mergea de mulți ani în restaurant și nu a mai avut astfel de probleme. Profesorul a mai arătat că în luna iunie 2016 o altă cunoștință a sa a auzit discuții între angajați din care rezulta că patronul i-a sfătuit să îl provoace pentru a avea motiv să îl dea afară din restaurant”, se indică în hotărârea magistraților.

Daniel Tudora a spus că așa a fost pus într-o postură dificilă față de persoanele care l-au însoțit la restaurant, întrucât orientarea sa sexuală nu a fost subiect de discuții cu acestea.

Bărbatul s-a simțit umilit

„S-a simțit umilit, a avut sentimentul că toate realizările sale profesionale au fost anulate și reduse la un singur criteriu, al orientării sale sexuale”, a susținut reclamantul. Ulterior acesta a consultat un medic psihiatru ce i-a prescris un tratament medicamentos (antidepresive și somnifere), întrucât, spune Daniel Tudora, a fost grav afectat de atitudinea pârâților.

Prin urmare, acest profesor a depus o plângere la Consiliul National de Combatere a Discriminării, iar restaurantul a fost amendat cu 5.000 de lei. Instanța a hotărât că suma de 10.000 de euro este o despăgubire echitabilă pentru prejudiciul pe care l-a suferit reclamantul.

”Din declarațiile martorilor audiați rezultă că reclamantul, ca urmare a incidentului din data de 5.09.2016 a fost foarte afectat, a mers la psiholog și a urmat un tratament împotriva stărilor de anxietate.

Reclamantul nu a mai mers la liceul unde ținea cursuri, din cauza apariției în presă a unui articol despre cele întâmplate la data de 5.09.2016 iar în cadrul Universității la care lucrează au existat discuții cu privire la orietarea sa sexuală printre studenți și cadre didactice.

Martorii declară și faptul că reclamantul a devenit retras și s-a întâlnit mai rar cu anumite cunoștințe sau prieteni spre deosebire de perioada anterioară în care avea o viață socială activă. Urmare a medicației pe care o lua, susține martorul, a devenit mai apatic și mai retras”, se mai arată în document.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI