23 mai 2022 | 16:13

Bărbat arestat după ce primăria i-a virat din greșeală 360.000 de dolari. Ce a făcut acesta cu banii

Știri generale
Bărbat arestat după ce primăria i-a virat din greșeală 360.000 de dolari. Ce a făcut acesta cu banii
Primăria a virat o sumă uriașă în contul unui bărbat: individul a fost arestat

Primăria a virat în conturile unui bărbat suma de 360.000 de dolari. Mai exact, este vorba despre întreg bugetul de ajutor anti COVID-19. Individul a rămas șocat pentru câteva clipe după ce și-a văzut conturile pline, ulterior nu a mai stat mult pe gânduri și s-a folosit de bani așa cum a considerat. Ce a făcut el cu întreaga sumă? Cel din urmă a fost arestat la scurt timp. Ce s-a întâmplat?

Primăria a virat 360.000 de dolari unui bărbat: ce a făcut el cu banii?

Un reprezentant al orașului japonez Abu a făcut o eroare colosală. Acesta a virat suma de 360.000 de dolari în conturile unui bărbat. Este vorba despre un locuitor în vârstă de 24 de ani.

Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri și i-a pariat pe toți într-o noapte la cazinourile online. Vestea este extrem de proastă pentru toți cetățenii din micuțul oraș.

Oamenii din Abu au așteptat în zadar un ajutor de 775 de dolari. Oficialul municipal a virat suma întreagă unui singur locuitor.

Este vorba despre întregul ajutor COVID-19 de care a beneficiat un singur om de pe lista gospodăriilor. Cei care se pot folosi de o astfel de sumă lunară din partea autorităților trebuie să aibă venituri mici.

La scurt timp s-a sesizat eroarea, ulterior bărbatul de 24 de ani a promis că va returna plata accidentală. Din păcate, individul a declarat ulterior poliției că a pierdut banii în cazinouri, arată New York Times.

Localitatea Abu are o populație de doar 2.952 de locuitori. Toți au fost șocați de eveniment.

„Am fost surprins să aud vestea. Este cu adevărat incredibil”

„Am fost surprins să aud vestea și, de asemenea, uimit de modul în care a cheltuit banii”, a spus Yuriko Suekawa, 72 de ani, care locuiește în Abu de când s-a născut. „Este cu adevărat incredibil”, a concluzionat bărbatul.

Totul a început în 8 aprilie, atunci când un oficial a cerut din greșeală să transfere în conturile lui Taguchi 46,3 milioane de yeni, sau aproximativ 358.000 de dolari.

Numele lui era în fruntea listei de 463 de gospodării ca parte a unui pachet național de ajutoare. Oficialii orașului și-au dat seama de eroare și l-au vizitat pe tânărul de 24 de ani pentru a-i cere banii înapoi.

,,Abordarea Primăriei nu a fost suficient de strictă și a permis să se ajungă aici”

Individul a fost de acord să se deplaseze împreună cu oficialii la banca din localitate pentru a rezolva problema, dar a refuzat să intre în clădire. El a cerut un avocat, iar după discuție cel care îl reprezenta legat a transmis că a doua zi vor fi returnați toți banii.

„Cu toate acestea, în cele din urmă nu a făcut acest lucru”, a explicat primarul localității. „Abordarea Primăriei nu a fost suficient de strictă și a permis să se ajungă aici”, a explicat Kamei Masaki, un procuror din orașul Osaka.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro