Bărbat arestat după ce primăria i-a virat din greșeală 360.000 de dolari. Ce a făcut acesta cu banii

Bărbat arestat după ce primăria i-a virat din greșeală 360.000 de dolari. Ce a făcut acesta cu banii
Primăria a virat o sumă uriașă în contul unui bărbat: individul a fost arestat

Primăria a virat în conturile unui bărbat suma de 360.000 de dolari. Mai exact, este vorba despre întreg bugetul de ajutor anti COVID-19. Individul a rămas șocat pentru câteva clipe după ce și-a văzut conturile pline, ulterior nu a mai stat mult pe gânduri și s-a folosit de bani așa cum a considerat. Ce a făcut el cu întreaga sumă? Cel din urmă a fost arestat la scurt timp. Ce s-a întâmplat?

Primăria a virat 360.000 de dolari unui bărbat: ce a făcut el cu banii?

Un reprezentant al orașului japonez Abu a făcut o eroare colosală. Acesta a virat suma de 360.000 de dolari în conturile unui bărbat. Este vorba despre un locuitor în vârstă de 24 de ani.

Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri și i-a pariat pe toți într-o noapte la cazinourile online. Vestea este extrem de proastă pentru toți cetățenii din micuțul oraș.

Oamenii din Abu au așteptat în zadar un ajutor de 775 de dolari. Oficialul municipal a virat suma întreagă unui singur locuitor.

Este vorba despre întregul ajutor COVID-19 de care a beneficiat un singur om de pe lista gospodăriilor. Cei care se pot folosi de o astfel de sumă lunară din partea autorităților trebuie să aibă venituri mici.

La scurt timp s-a sesizat eroarea, ulterior bărbatul de 24 de ani a promis că va returna plata accidentală. Din păcate, individul a declarat ulterior poliției că a pierdut banii în cazinouri, arată New York Times.

Localitatea Abu are o populație de doar 2.952 de locuitori. Toți au fost șocați de eveniment.

„Am fost surprins să aud vestea. Este cu adevărat incredibil”

„Am fost surprins să aud vestea și, de asemenea, uimit de modul în care a cheltuit banii”, a spus Yuriko Suekawa, 72 de ani, care locuiește în Abu de când s-a născut. „Este cu adevărat incredibil”, a concluzionat bărbatul.

Totul a început în 8 aprilie, atunci când un oficial a cerut din greșeală să transfere în conturile lui Taguchi 46,3 milioane de yeni, sau aproximativ 358.000 de dolari.

Numele lui era în fruntea listei de 463 de gospodării ca parte a unui pachet național de ajutoare. Oficialii orașului și-au dat seama de eroare și l-au vizitat pe tânărul de 24 de ani pentru a-i cere banii înapoi.

,,Abordarea Primăriei nu a fost suficient de strictă și a permis să se ajungă aici”

Individul a fost de acord să se deplaseze împreună cu oficialii la banca din localitate pentru a rezolva problema, dar a refuzat să intre în clădire. El a cerut un avocat, iar după discuție cel care îl reprezenta legat a transmis că a doua zi vor fi returnați toți banii.

„Cu toate acestea, în cele din urmă nu a făcut acest lucru”, a explicat primarul localității. „Abordarea Primăriei nu a fost suficient de strictă și a permis să se ajungă aici”, a explicat Kamei Masaki, un procuror din orașul Osaka.