Aroganță, pe bani publici: ce ”cursuri” au făcut angajați Consiliului Județean Argeș, la hoteluri de lux

de: Puiu Alexandru
22 08. 2019

Angajații Consiliului Județean Argeș au făcut o serie de concedii în această vară pe bani pe publici, de la șoferii instituției până la consilieri. Care este justificarea legală pentru aceste activități?

Dacă ai nevoie de o vacanță alături de partenerul de viață sau de un copil, este suficient să te angajezi la Consiliul Județean Argeș. Aproape toți angajații au partea de o săptămână în stațiuni precum Mamaia, Eforie, Băile Felix sau Poiana Brașov. Aceste deplasări sunt finanțate din bani publici cu justificare că ar fi cursuri de perfecționare.

Bugetul alocat acestei activități depășește 4 mii de lei, de persoană. Ca să nu se plictisească, funcționarii pot să plece împreună cu partenerul de viață sau un copil. Firma care organizează cursurile le oferă și acestora gratuit cazare și mic dejun. Cei din conducerea instituției susțin că noul Cod Administrativ îi obligă să investească în oameni.

Ca referință, în întregul Consiliu Județean Argeș, există aproximativ 170 de angajați. Dintre aceștia, doar 11 nu sunt incluși pe lista ”cursurilor” din acest an, iar câțiva s-au retras din program. În final, 142 de oameni ajung să se bucure de ”perfecționare” pe banii statului, inclusiv șoferi.

Cursurile de la munte sau la mare sunt organizate exclusiv în hoteluri de trei stele și îți ocupă aproximativ șase ore din zi. În rest, firma organizatoare promite experiențe de vis pe toată perioada sejurului, fără vreo cheltuiala suplimentară din partea angajaților. Lista include cazare și masă gratuită pentru cursanți, gratuități pentru însoțitor și copil, acces la SPA, piscină, terenuri de sport, locuri de joacă, umbrele și șezlonguri, iar în unele locuri, servicii all inclusive.

Cei de la Știrile Pro TV au interacționat cu câțiva participanți la curs, iar dialogurile sunt halucinante.

Sorin Ivașcu, director executiv Direcția Investiții C.J. Argeș:

Reporter: „Ați fost însoțit, ați fost singur?”

Sorin Ivașcu: „Nu, am fost însoțit cu soția!”

Reporter: „Cu soția?”

Sorin Ivașcu: „Da, păi au făcut achiziția aici și însoțitorul era prevăzut în oferta celor care…”

Reporter: „Ați învățat ceva de acolo?”

Sorin Ivașcu: „Ce aș putea să spun că am învățat. Deci, m-am dus pe un curs care e pe domeniul meu de activitate, care deja știam ce e și l-am aprofundat. Noi am fost beneficiari. Eu, ca și ceilalți, ni s-a pus la dispoziție să..”

Reporter: „Am înțeles, era culmea să refuzați!”

Sorin Ivașcu: „Acuma, ce să zic ?!”

Reporter: „Nu vi s-a părut mai specializat acum, de când s-a întors?”

Secretară: „Păi dânsul este, oricum, o persoană foarte specializată și … este specializată!”

Pentru doar 65 dintre cei care au fost deja la perfecționare sau se află în acest moment la un curs, s-au cheltuit 285.000 de lei.