Bani în plus pentru angajați. Ce sume sunt alocate pentru completarea salariului, în 2020

Bani în plus pentru angajați. Ce sume sunt alocate pentru completarea salariului, în 2020
Vești bune pentru angajați! Firmele îi vor plăti mai mult

Vești bune pentru angajați! Ce sume sunt alocate pentru completarea salariului în anul în curs? De câți bani în plus se vor bucura aceștia?

Bani în plus pentru angajați!

În anul 2020, peste 70% din firme vor crește salariile! Peste două treimi din companii își vor recompensa altfel angajații, arată un studiu realizat de platforma Hipo.ro, citat de mediafax.ro. În studiu în cauză se mai arată că 15% din firme prevăd creșterile salariale de peste 10%, iar 55% din acestea susțin că veniturile angajaților vor crește cu mai puțin de 10%. În acest timp, aproximativ 9% din companii susțin că nu vor crește și nici nu vor scădea salariile din 2020. Salariile pot varia în funcție de domeniul de activitate, dar și de nivelul de experiență.

De exemplu, un candidat entry-level din domeniul businnes poate avea salariul de 2.325 de lei la început, ajungând la suma de 6.000 de lei odată cu trecerea timpului. În domeniul IT&C, salariile pot depăși lejer suma de 8.000 de lei. Mai mult decât atât, 50% dintre companii oferă beneficii extrasalariale angajaților și șansa de a lucra de la distanță, de la o zi până la maxim 15 zile pe lună. De asemenea, tichetele de masă, asigurările de sănătate și programul de lucru flexibil nu lipsesc nici ele, iar beneficii deosebite precum concediu prenatal plătit 100% se arată pentru angajați.

Bani în plus pentru angajați!
Bani în plus pentru angajați!

Costuri suplimentare pentru firme, din 2020

Companiile cu angajați pe care-i plătesc cu salariul minim brut pe țară vor avea costuri suplimentare de anul acesta. Firmele plătesc lunar în plus pentur un singur angajat plătit cu minimul pe țară.

„153 de lei (de la 2.127 de lei cost total se ajunge la 2.280 de lei), iar pentru tot anul viitor – 1.836 de lei, conform calculelor redacției noastre. Însă ce înseamnă acea creștere totală lunară de 153 de lei pe persoană dacă o companie are mai mulți angajați plătiți cu salariul minim pe țară?”, arată avocatnet.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI