Bani în plus pentru acești români. Ce trebuie să facă pentru a-i primi

Medicii de familie vor primi bani pentru tratarea pacientilor cu forme ușoare de coronavirus

Se dau bani în plus pentru o categorie de români, respectiv pentru medicii de familie care vor îngriji pacienți cu forme ușoare de coronavirus. Astfel, medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru fiecare pacient bolnav de coronavirus. Guvernul a adoptat ieri o lege care prevede că pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi moniorizați de către medicii de familie. Astfel, se va reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă.

Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru asistarea și monitorizarea fiecărui pacient asimptomatic infectat cu coronavirus

Medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient bolnav de coronavirus pe care îl vor trata. În plus, potrivit noului proiect de lege adoptat de Guvern, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate„, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Medicii de familie vor monitoriza pacientii cu forme usoare de COVID-19
Medicii de familie vor monitoriza pacientii cu forme usoare de COVID-19

Medicii de familie vor putea să elibereze și concedii medicale pentru pacienții bolnavi de coronavirus

Actul normativ mai arată că doctorii de familie vor putea elibera actele necesare pacienţilor pentru concediile medicale. Astfel, pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spital pentru eliberarea concediului medical.

De asemenea, guvernul face un apel către toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu COVID-19 şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici cu forme uşoare.

Pacienții asimptomatici se pot izola acasă, dacă riscul infectării altor persoane este redus

De asemenea, pacienții cu forme ușoare de coronavirus vor putea să se izoleze la domiciliu sau la locaţia declarată, în cazul în care riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus.

De asemenea, aceste persoane au obligația informării medicului de familie în vederea monitorizării stării de sănătate, în situația în care acceptă măsura izolării la domiciliu sau la locaţia declarată.

Medicii de familie vor monitoriza pacienții și până la confirmarea infecției și după

Medicii de familie trebuie să asigure monitorizarea stării de sănătate a pacienților până la confirmarea infecției cu o boală infectocontagioasă, precum și după confirmarea diagnosticului de boală infectocontagioasă, prin investigații paraclinice specifice, în cazul în care persoanele nu prezintă semne şi simptome sugestive definiției de caz.

Astfel, plata medicilor de familie se face prin tarif pe caz, de 105 lei, pe baza unui contract distinct, de natură civilă, care va fi încheiat de reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale în cadrul căruia medicul de familie își desfășoară activitatea cu casa de asigurări de sănătate.

De unde vor lua medicii de familie banii

Finanțarea serviciilor de monitorizare se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI