02 feb. 2024 | 20:18

Bani de la stat pentru căsătorie, în 2024. Cine primeşte stimulentul, condiţia pusă de autorităţi

Social
Bani de la stat pentru căsătorie, în 2024. Cine primeşte stimulentul, condiţia pusă de autorităţi
Tinerii căsătoriți vor primi bani din partea statului român. foto: pixabay

Tinerii care aleg să se căsătorească în acest an vor primi un stimulent financiar din partea statului român. Există totuși și câteva condiții pentru cei care doresc să facă pasul cel mare. Ce sumă vor primi și care sunt condițiile impuse de autorităţi.

Câți bani vor primi de la stat tinerii care se căsătoresc în 2024

Vești bune pentru cuplurile care decid să se căsătorească în acest an! Cei care fac cununia civilă în 2024 vor primi un stimulent financiar din partea statului român. Inițiativa vrea să-i determine pe tineri să își întemeieze o familie în România și să nu mai fie tentați să plece peste hotare.

Guvernul a decis să acorde un stimulent financiar în valoare de 1500 lei, indiferent de localitatea în care își organizează cununia civilă. În plus, tinerii trebuie să știe că pot primi această sumă de bani chiar dacă cununia civila va avea loc într-o altă țară. Cu toate acestea, există și câteva condiții pentru acordarea sumei de 1.500 de lei.

Citește și: Cât este darul de nuntă în 2024. Suma pe care trebuie să o pună în plic nașii sau invitații

Cine primeşte stimulentul și ce condiții trebuie să îndeplinească

Stimulentul financiar pentru tinerii care se căsătoresc în 2024 va fi acordat din bugetul Centrului pentru Tineret al Municipiului București. Astfel, tinerii care se decid să întemeieze o familie trebuie să îndeplinească anumite condiții, stabilite prin lege.

Solicitanții trebuie să respecte anumite condiții, în momentul căsătoriei:

  • Este important ca cel puțin unul dintre soți să fie la prima căsătorie;
  • Cel puțin unul dintre soți are domiciliul sau viza de reședință pe raza municipiului București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii;
  • Cel puțin unul dintre soți are vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.
  • Să nu aibă datorii neeșalonate către bugetul local.

Dacă cununia civilă a fost oficiată în afara României, dosarul privind solicitarea acordării sumei de 1.500 de lei trebuie să conțină și dovada transcrierii actului, în registrele de stare civilă române.

În câte zile se pot depune dosarele

Tinerii proaspăt căsătoriți trebuie să depună dosarul pentru stimulent financiar în în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei, potrivit certificatului de căsătorie.

Cererea de acordare a stimulentului pentru cuplurile căsătorite va fi finalizată în termen de 30 de zile de la data transmiterii online a dosarului, asta în condițiile în care dosarul este complet.

După ce va fi aprobat dosarul, cei 1.500 de lei vor fi transferați în contul beneficiarului prin virament bancar. Tinerii care vor să obțină banii de la statul român trebuie să depună dosarele prin intermediul poștei electronice la adresa constituireafamiliei@ctmb.

Documentele necesare pentru acordarea stimulentului de căsătorie

  • Cerere tip (se completează de către soțul care este titularul contului bancar);
  • Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal se va semna și completa de către ambii soți;
  • Copie conformă cu originalul a cărții de identitate (C.I.) a ambilor soți, valabile la momentul depunerii, cu numele de familie purtat după căsătorie;
  • Copie conformă cu originalul a certificatului de căsătorie; în cazul căsătoriei oficiate în străinătate se va depune dovada transcrierii actului în registrele de stare civilă române;
  • Extras de cont din care să reiasă titularul contului și codul IBAN. Titularul contului va fi și semnatarul cererii. Datele bancare trebuie să fie actualizate;
  • Act doveditor prin care cel puțin unul din soți atestă domiciliul sau reședința în municipiul București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii – se acceptă copie C.I. vechi, copie C.I. vechi cu viză de reședință, istoricul de domiciliu/reședință;
  • Certificate de atestare fiscală din care să reiasă faptul că beneficiarii nu au datorii sau au datorii eșalonate către bugetul local din care să reiasă faptul că beneficiarii nu au datorii sau au datorii eșalonate către bugetul local.
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro