Bancnotele care acum se vând cu o sumă uriașă. Poți obține bani frumoși dacă le ai acasă

Bancnotele care acum se vând cu o sumă uriașă. Poți obține bani frumoși dacă le ai acasă
Bancnotele vechi care te pot umple de bani daca le ai prin casa

Colecționarii nu se uită la bani atunci când găsesc o piesă pe placul lor, fie bancnotă, fie monedă. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri cu vânzări de bancnote românești nu foarte vechi, dar pe care se solicită sume serioase de bani. Care sunt bancnotele care îi pot îmbogăți pe români peste noapte, dacă le au prin casă, vezi în rândurile de mai jos.

Ce bancnote te pot îmbogăți peste noapte. Cât poți să încasezi pe 1oo de lei de pe timpul lui Ceaușescu

Bancnotele care îi pot îmbogăți pe românii care încă le mai au prin casă sunt cea de 500 de lei cu Constantin Brâncuși, cea de 2000 de lei, care a marcat Eclipsa totală de Soare din 1999, precum și banconta de 1000 de lei care îl are pe față pe poetul Mihai Eminescu. Mai sunt și alte bancnote valoroase însă acestea nu se prea mai regăsec prin casele românilor.

Bancnota de o mie lei emisă în anul 1993, cu chipul lui Mihai Eminescu, se vinde pe o sumă frumoasă. Un astfel de anunț de pe OLX spune că bancnota este într-o stare pefectă, așa cum și-o dorește orice colecționar.

În anunțul respectiv, proprietarul arată fotografii în care se vede că bancnota este în perfectă stare și subliniază că prețul nu este negociabil.

Cât se cere pe o bancnotă de o mie de lei cu Mihai Eminescu

Vânzătorul solicită nu mai puțin de 350 de lei pentru bancnota din 1993. Astfel, cei care au prin casă astfel de bancnote le pot vinde și mai ieftin și tot ar ieși în câștig.

O altă bancnotă cu care se pot face bani frumoși este cea de 10 bani cu chipul lui Ferdinand 1 al României, emisă în anul 1917. Pe aceasta nu prea mai ai șanse să o găsești prin casă, fiind veche, astfel că pe OLX cei care vând astfel de bancnote cer sume importante pe ele.

Bancnota de 10 bani, cea mai mică din lume

Astfel, bancnota rară de 10 bani are un preț de vânzare de 700 de lei pe site-ul de anunțuri. Bancnota de 10 bani este cunoscută ca fiind cea mai mică din lume și a fost scoasă din circulație în anul 1963.

De departe, cea mai valoroasă este bancnota de o sută de lei. Bancnota cu chipul lui Nicolae Bălcescu, care a dispărut de pe piață după Revoluția din 1989, se vinde acum pe site-urile de specialitate cu suma impresionantă de 5.000 de lei.

Cât valorează bancnota de 500 de lei și cea de 2000 de lei

Bancnota de 500 de lei, emisă în anul 1992, cu fața lui Constantin Brâncuși care privește spre stânga, ar valora dacă este să ne luăm după anunțurile postate pe diverse site-uri de vânzări între 34 și 1000 de lei.

La fel, dacă are o aumită serie, și pe bancnota de 2000 de lei cu Eclipsa din 1999 se poate încasa frumoasa sumă de 1000 de lei. Altfel, prețul bancnotelor cu Eclipsa începe de la 30 de lei bucata.