15 mai 2023 | 09:51

Bancnota românească din anii ’90 care se vinde cu o avere pe internet. Sigur o mai ai rătăcită prin casă, mulţi o vor pentru colecţie!

Diverse
Bancnota românească din anii '90 care se vinde cu o avere pe internet. Sigur o mai ai rătăcită prin casă, mulţi o vor pentru colecţie!
Ce bancnota veche se vinde cu o avere pe internet

Românii care se ocupă cu vânzarea de bani vechi sunt în vervă în aceste zile după ce au descoperit că o bancontă dispărută de curând din circulație se vinde cu bani mulți pe site-urile de vânzări. Așadar, care este bancnota românească din anii ’90 care se vinde cu o avere pe internet. Sigur o mai ai rătăcită prin casă, mulţi o vor pentru colecţie.

Bancnota românească recentă care se vinde cu o sumă fabuloasă pe net. S-ar putea să o ai prin casă

O bancnotă de emisie recentă se vinde pe internet cu o sumă de bani astronomică, iar acesta este posibil să mai existe încă prin multe case.

Nu ar stricasă arunci o privire prin casă, pentru că dacă ai găsit-o ți-a pus Dumnezeu mâna în cap. Este vorba despre bancnota de 5000 de lei cu Lucian Blaga.

Anunțul vânzătorului

Un vânzător de bani vechi a postat un anunț pe OLX în care solicită suma de 10000 de lei pentru ea. Vânzătorul mai menționează în anunțul să că bancnota 5000 lei Lucian Blaga este emisă în anul 1998 și are Seria 003C. Poate asta o face să fie atât de specială, să valoreze foarte mulți bani.

„Vând bancnotă 5000 lei an 1998 în stare foarte bună, predare personală în sectorul 4”, scria vânzătorul bancnotei de 5000 de lei cu Lucian Blaga în anunțul de vânzare.

Anunțul a strâns mii de vizualizări

Anunțul a fost postat pe 14 mai și a fost vizionat de către 1970 de persoane, astfel că se poate înțelege cp mulți dintre ei cuată acum banconta de 5000 de lei cu Lucian Blaga. Mai mult ca sigur că foarte mulți au și găsit-o.

Banconota de 5000 de lei a circulat între anii 1996 și 2001 și are pe față chipul lui Lucian Blaga în partea dreaptă și narcisa galbenă în centru.

Ce are pe spate bancnota de 5000 de lei

Pe revers, banconta de 5000 de lei cu Lucian Blaga are frunze de viţă de vie în centrul stânga și o cruce în centru. De asemenea, bancnota este confecționată din hârtie și are o înălțime de 64.00 milimetri și o lățime de 145.00 de milimetri.

Bancnota de 5000 de lei cu Lucian Blaga a fost tipărită de Regia Autonomă Imprimeria Băncii Naționale a României și are un preț de catalog,  conform aluminis.ro, de 15 euro.

O bancnotă de 5000 de lei se vinde și cu 30000 de euro

În plus, bancnota de 5000 de lei cu Lucian Blaga se mai regăsește la vânzare cu 5 și 10 dolari, însă pe alte site-uri de vânzări aceeași bancnotă are prețuri de vânzare de 20000 și chiar 30000 de euro. Proprietarii acestora susțin că bancnotele lor au anumite serii căutate de către colecționari.

Nu în ultimul rând, un vânzător de pe antic-shop.ro, solicită pentru o bancnotă de 5000 de lei cu Lucian Blaga nu mai puțin de 30000 de euro. Acesta spune în anunțul său că bancnota lui este seria 7C.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Viața la bloc. Costuri mai mici pentru cei care urmează această cale. Documentele necesare
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Verdictul sosit acum de la UE
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro