Banca Mondială, ajutor pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile

Banca Mondială, ajutor pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile
Se maresc pensiile

Banca Mondială mărește pensiile românilor. Ministerul Muncii și Protecției Sociale înființează un comitet pentru a monitoriza reforma sistemului public de pensii, conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după cum arată un proiect ce a fost pus în dezbatere de această instituție. Ce va presupune noua lege.

Pensiile din România, majorate datorită Băncii Mondiale

Vești bune pentru românii de pretutindeni. Banca Mondială va face consultanța pentru schimbarea legii pensiilor în România, precum și pentru reforma sistemului de salarizare publică, după ce licitația în acest sens a fost anulată din cauza faptului că interesul pieței a fost extrem de scăzut.

Acum două luni, mai exact în octombrie 2021, pe platforma publică SICAP, adică Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al Achizițiilor Publice, oficialii de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale au scos la licitație un contract în valoare de 6 milioane euro, sumă echivalentă cu 24 de milioane de lei, pentru consultanță în privința reformei legii pensiilor și a sistemului de salarizare ale românilor.

„Lipsă ofertanți la lotul pe salarizare. Un singur ofertant la lotul pe pensii care nu a îndeplinit condițiile. Am demarat discuțiile pentru expertiza necesară cu Banca Mondială”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, cu o săptămână înainte de Crăciun.

Proiectul ar urma să fie semnat de către cei de la Banca Mondială la începutul lunii ianuarie a anului 2022, instituția având nevoie doar de câteva autorizații de la Casa Albă.

Cu cât se măresc pensiile de la 1 ianuarie 2022

Seniorii României se vor bucura să audă faptul că pensiile le vor fi mărite, începând cu data de 1 ianuarie 2022. Pensia minimă va crește până la 1.000 de lei, în prezent având o valoare de 800 de lei. De asemenea, alocațiile elevilor români vor crește și ele cu 20%.

De asemenea, ministrul Muncii Marius Budăi a declarat vineri, în Ajunul Crăciunului, că au fost deja tipărite noile taloane de pensie, inclusiv cele cu sprijinul de sărbători care va ajunge la toți pensionarii.

„Avem pensia minimă majorată cu 25% de la 800 de lei la 1.000 de lei şi valoarea punctului majorat de la 1.442 la 1.586.

Am vrut să se vadă tipărit şi pe acel cupon din luna ianuarie şi sprijinul financiar pe care îl acordăm seniorilor acestei ţări care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei.

În 4-5 ianuarie vom începe să facem plați spre Poșta Română care va vira banii oamenilor, astfel încât calendarul să nu fie încălcat. Nu există niciun risc ca aceste plăți să nu se facă în cuantumul majorat.”, a spus acesta.

Românii își vor primi noile taloane de pensie în zilele 4 și 5 ianuarie 2021, asigurându-i pe cetățenii seniori ai țării noastre că majorările se vor onora.

Urmăriți Playtech.ro și pe