Bali de România, locul unic care face furori printre români. E un adevărat paradis cu piscine infinity ca în filme

de: Ștefan R. Apostol
16 07. 2024

Deși prețurile la vacanțele românilor au crescut și în acest an, unii români aleg totuși să petreacă câteva zile departe de zgomotul urban. Un astfel de loc, mai denumit Bali de România, se află undeva în Maramureș, iar cei care ajung aici vor descoperi locul unic care face furori printre români, un adevărat paradis cu piscine infinity ca în filme.

Bali de România în inima Maramureșului

În ultimii ani, deși nu mai este o destinație de fițe de mult, celebra insulă Bali a ajuns un loc unde mulți români își petrec vacanțele, fie de vară, fie chiar de iarnă, având în vedere că aici temperaturile sunt ridicate cam tot anul.

Dar, cum ar fi să petreci același număr de zile în România, și nu oriunde, ci în Maramureș? Bine, aici nu vei avea tot timpul anului căldură, dar în perioada verii te vei putea simți ca pe celebra insulă, fiind unul din cele 10 locuri din Maramureș pe care trebuie să le vizitezi.

Ideea îi aparține unui român, anptreprenor, care a reușit să facă din resortul său un adevărat Bali de România, și unde românii vor descoperi locul unic care face furori, un adevărat paradis cu piscine infinity ca în filme.

Resortul, „Castel Transilvania” situat la aproximativ 50 de kiloemtri de orașul Baia Mare, în satul Mara, te întâmpină de pe deal, iar peisajele din jur sunt la fel de spectaculoase ca locul în sine.

Prețuri mai mici în extrasezon la Bali de România

Deși nu este foarte aproape de București, spre exemplu, călătoria până acolo merită. Mai ales că până în satul Mara, treci prin alte zone, poate la fel de spectaculoase și cu peisaje de neuitat.

Dar, dacă te decizi să mergi în Bali de România, trebuie să-ți spunem că prețurile nu sunt nici foarte mari, dar nici foarte mici. Spre exemplu, pentru una din cele 15 camere, dintre care 10 duble şi 5 de familie, vei plăti în sezon  de la 700, iar în extrasezon de la 400.

Dar, dacă ai chef doar de o plimbare până acolo și de o baie într-una din piscinele infinity, vei plăti 100 de lei de adult, și 40 de lei pentru copii, iar în extrasezon prețurile scad.

Pentru pasionații de pește, există și o păstrăvărie

Pe lângă preparatele tradiționale, pentru cei care le vor, aici există și zone unde se pot degusta anumite preparate, ceva mai de lux, însoțite de cocktail-urile făcute de barmani.

Pe lângă asta, având în vedere că aici există și o păstrăvărie, pentru pasionații de pește este locul unde pot mânca pe săturate preparatele din pește, atent pregătite, iar pentru o porție clienții pot plăti între 18 și 45 de lei.

În concluzie, dacă vrei să încerci și altceva, poate ar trebui să te gândești și la această destinație, Bali de România, și cine știe, poate vacanța de vară următoare să o petreci aici.