Accident teribil la Baia Mare între un microbuz și un autoturism, cu zece persoane implicate. Mai multe echipaje de salvare au intervenit de urgență

Accident teribil la Baia Mare între un microbuz și un autoturism, cu zece persoane implicate. Mai multe echipaje de salvare au intervenit de urgență
Microbuz răsturnat după coliziunea cu un autoturism

Un accident grav a avut loc în această dimineață în Baia Mare, acolo unde un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism, rezultând zece victime. Circulația a fost blocată, în timp ce victimele au fost transportate la spital.

În ce stare se află victimele

Un eveniment rutier nefericit a fost la un pas să se transforme într-o adevărată tragedie, după ce două autovehicule s-au ciocnit, unul dintre acestea transportând mai mulți pasageri. La fața locului s-a intervenit cu cu un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Baia Mare, un echipaj SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, toate aceste consultând și preluând cele două victime care au avut nevoie de îngrijiri speciale.

Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces. Până în aces moment nu există mai multe informații referitoare la șoferul care a produs accidentul, însă oamenii legii vor cerceta acest caz pentru aflarea adevărului.

Un alt accident nefericit a avut loc în Maramureș, în cursul zilei de ieri, atunci când un muncitor forestier a fost lovit puternic de către un copac uscat care a căzut peste el. În urma tragediei, bărbatul a rămas blocat între crengile copacului uscat, fiind nevoie de intervenția salvatorilor. Din cauza drumului anevoios care ducea la pădurea din Tăuții de Sus, acolo unde a avut loc evenimentul, salvatorii au ajuns cu întârziere, însă în timp util pentru a-l transporta de urgență la un spital din Baia Mare.

Unul dintre localnici a povestit cum s-au derulat evenimentele, având în vedere gradul de pericol în care se afla bărbatul.

“A tăiat un copac și a agățat o creangă de alt copac și a venit peste băiatul care i-a legat. A rămas cu creanga peste el, s-a dus cu drujba, i-a tăiat lemnul și dintr-o parte și din alta și l-a pus pe iarbă și au venit în jos ca să anunțe.”, a explicat martorul, potrivit stirileprotv.ro.

Salvamonstiștii au participat la salvarea bărbatului

Pentru a reuși coborârea bărbatului și transportul la spital, la intervenție au participat și salvamontiștii, echipați cu echipamente și mașină specială. Din fericire, victima a fost preluată de către medici conștientă.

“O persoană a fost surprinsă de un copac în cădere. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Serviciul Salvamont, deoarece drumul era foarte greu accesibil. Paramedicii au preluat victima și au transportat-o conștientă la spital. ”, a transmis Oana Alexa-Gonczi, purt. cuvânt ISU Maramureș.

De asemenea, reprezentanții IPJ Maramureș au confirmat cele întâmplate, urmând a fi efectuate cercetări pentru a descoperi cine se face vinovat de această tragedie care se mai poate repeta în orice moment.

“Un angajat al unei societăți comerciale care desfășura activități forestiere într-o pădure din Tăuții de Sus a suferit un accident de muncă. La fața locului polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 60 de ani, în timp ce tăia un stejar, un alt arbore s-a rupt și a căzut peste acesta, provocându-i vătămări coporale.”, a explicat purtătorul de cuvânt, Anca Pop.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI