09 sept. 2022 | 09:38

Băiețel de 4 ani, în mare pericol după ce a fugit de la o grădiniță din Prahova. Sancțiunile aspre primite de personalul unității de învățământ

News
Băiețel de 4 ani, în mare pericol după ce a fugit de la o grădiniță din Prahova. Sancțiunile aspre primite de personalul unității de învățământ
Băiețelul, surprins la secția de Poliție

La patru zile de la începerea școlilor și grădinițelor au apărut deja primele probleme serioase în care a fost nevoie de intervenția Poliției. În urmă cu puțin timp, un băiețel de patru ani a fost la un pas de pericol după ce a părăsit grădinița la care părinții îl lăsaseră cu toată încrederea. Alarma a fost dată de o trecătoare, după ce l-a observat pe micuț rătăcit pe străzi. La fața locului au intervenit oamenii legii, care au reușit să evite o tragedie. Iată ce au transmis autoritățile.

Personalul unei grădinițe, sancționat de autorități

Cadrele didactice și angajații unităților de învățământ au o repsonsanilitate dublă la locul de muncă, având în vedere că, pe lângă educarea și învățarea școlarilor și preșcolarilor la fel de importantă este siguranța acestora.

Un caz halucinant a avut loc, recent, în Tătărani, Prahova, acolo unde un copil în vârstă de patru ani a profitat de neatenția educatoarelor și a îngrijitoarelor pentru a părăsi incinta în care se afla. Copilul a fost găsit de o femeie, care se afla întâmplător pe stradă la acea oră, moment în care a alertat autoritățile.

Potrivit trecătoarei, băiețelul se afla în dreptul unui magazin cu materiale de construcții, fiind vizibil derutat. Potrivit reevaluării traseului pe care băiețelul l-a parcurs, acest aa fost nevoit să meargă de-a lungul DN1, fiind expus mai multor pericole, de la accident rutier, până la răpire și ale infracțiuni.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de Poliție, care a preluat atât băiețelul, cât și femeia care a solicitat intervenția autorităților. Pentru că băiețelul nu vorbea, identificarea familiei a fost puțin mai dificilă. Părinții au fost conduși la sediul unității de Poliție, acolo unde au dat declarații și și-au preluat copilul teafăr și nevătămat.

Ce au transmis organele de Poliție

În urma incidentului petrecut la grădinița din Tătărani, oamenii legii au demarat o anchetă, fiind deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, au fost date două amenzi în valoare de 5000 de lei, conform Legii nr.333/2003, privind Paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

După demararea anchetei și pedepsirea reponsabililor, IPJ Prahova a transmis un comunicat prin intermediul căruia a adus la cunoștință la ce riscuri și sancțiuni se expun persoanele care dau dovadă de astfel de greșeli la locul de muncă.

„La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că pe raza comunei Bărcănești se afla un minor singur pe stradă.

În baza sesizării, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărcănești s-au deplasat de îndată în zona indicată, identificând apelanta, dar și minorul în cauză.
În continuare, au fost efectuate verificări în zonele limitrofe și nu numai, familia fiind identificată și ulterior condusă la sediul unității de poliție, unde se afla minorul.

Băiețelul în vârstă de 4 ani nu a fost victima niciunei infracțiuni, fiind încredințat părinților.
Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale ce se impun”, a informat IJP Prahova în cursul zilei de joi, potrivit site-ului de știri loca, Telegrama.

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro