La ce metode a recurs un băcăuan ca să nu i se mai fure bicicleta

Autor: Claudiu Surmei - 16:24, 18 apr. 2019
FOTO: realitateadebacau.net

Un bărbat din Bacău, care s-a săturat să i se fure bicicleta, a găsit o metodă inedită să scape de hoți. Bărbatul de 50 de ani și-a construit un sistem de scripeți pe care îl poate controla din propria locuință.

Cu ajutorul acestui sistem, omul își ridică bicicleta la o înălțime la care hoții nu pot să ajungă. Sătul să se trezească fără bicicletă în fața blocului, băcăuanul și-a cumpărat mai întâi sisteme antifurt, însă hoții nu s-au dat bătuți și i-au luat bicicleta cu totul. A hotărât apoi ca de fiecare dată când se întoarce de la pedalat să își urce bicicleta în casă, până la etajul 4, ceea ce s-a dovedit a fi extrem de obositor.

3 biciclete i-au dispărut din fața blocului până când s-a hotărât că așa nu se mai poate și a fost nevoit să inventeze un sistem de scripeți care să îi împiedice pe hoți să îi „salte” bicicleta.

Băcăuanul și-a făcut propriul sistem antifurt pentru bicicletă

Bărbatul a construit un sistem de scripeți pe care îl controlează din prorpia casă și care ridică bicicleta până sub acoperișul unei clădiri învecinate. Astfel, vechiculul pe 2 roți este ferit și de intemperii, dar și de hoți.

„Deocamdată e a treia bicicletă pe care o pierd și am gândit sistemul antifurt în așa fel încât să nu mai ajungă băieții la ele. Până acum am pus lanțuri și lacăte, dar le-au furat cu tot cu biciclete. Tot pârjolesc prin zonă. Ca lăcustele”, a declarat băcăuanul, potrivit realitateadebacau.net.

Omul a vrut inițial să poată ridica bicicleta cu ajutorul scripeților până la fereastra locuinței sale, dar operațiunea a fost foarte greoaie, așa că a găsit varianta clădirii învecinate. Sistemul a fost conceput în urmă cu un an, când și-a cumpărat o bicicletă nouă, iar de atunci nu a mai avut probleme cu hoții.