Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Subiecte, barem și rezolvare pentru proba de biologie

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Subiecte, barem și rezolvare pentru proba de biologie
Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă.

Pe data de 18 august 2021, absolvenții de liceu care susțin etapa Bacalureatului de toamnă, susțin proba la alegere a profilului și specializării.

BAC 2021 sesiunea de toamnă: subiecte, barem pentru proba de biologie

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 a început de luni, astfel că elevii din promoțiile anterioare, dar și cei care au picat sesiunea din vară au câteva zile pline de emoții. Vezi mai multe detalii despre subiecte și baremul pentru proba de biologie.

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 a început luni, 16 august, cu prima probă, și anume, probă scrisă la Limba și Lituratura Română. Elevii absolvenți de clasa a XII-a care dau examenul de Bacalaureat au de susținut, în funcție de profil, probe la materiile: Istorie, Matematică, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, Logică, Economie, Informatică, Filosofie și Sociologie.

Rezultatele finale se afișează pe 31 august, iar tot atunci vor putea fi depuse contestațiile de către elevii nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la sesiunea de toamnă. Rezultatele finale, în urma reevaluării lucrărilor, vor fi afișate la data de 3 septembrie.

De menționat este că și la sesiunea din vară, liceenii care dau bacalaureatul de toamnă au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, iar accesul în sălile de examen se face până în orele 08:30.

Poți vedea subiectele, baremul și rezolvarea pentru proba de biologie AICI, iar modele de subiecte la biologie poți vedea AICI.

  • Barem Biologie animală și vegetală AICI

Calendar sesiunea de toamnă: august-septembrie BAC 2021

16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă
18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Reguli importante la examen

-Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
-Lucrările scrise pot fi elaborate în trei ore, iar ca să rezolve subiectele, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene se va utiliza numai creion negru.
-Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, elevii pot apela numai la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este numai aceea distribuită în sala de examen.
– Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI