Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF
Absolvenții claselor a XII-a susțin proba obligatorie a profilului la Bacalaureat, astăzi, miercuri, 24 iunie 2020, Miercuri, 24 iunie, are loc proba obligatorie a profilului la Bacalaureat: la Istorie sau Matematică. Subiectele la Istorie, de multe ori, dau aproape la fel de multe bătăi de cap elevilor de la profilul umanist, precum cele la Limba română, fiind unele dintre cele mai dificile.
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF
Subiectele la Bacalaureat 2020 de la proba scrisă la disciplina Istorie, respectă programa elaborată de Ministerul Educației. Examenul a fost structurat pe trei subiecte, fiecare valorând 30 de puncte.
Au fost acordate din oficiu 10 puncte. Pentru a rezolva subiectele, elevilor le-a fost permis să înceapă cu ce subiect vor, nefiind obligatorie o anumită ordine a rezolvării acestora. Pentru redactarea lucrării, elevii au avut voie să scrie doar cu pix sau stilou de culoare albastră, iar pentru orice greșeală, ei au avut voie să taie rândul sau paragraful respectiv cu o singură linie orizontală. Orice abateri de la aceste reguli, se puteau considera semn distinctiv și pot duce la eliminarea din examen.
SUBIECTE ISTORIE
Bacalaureat 2020
Proba a început după ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva toate cerințele pe foaia de examen. Intrarea lor în sală a fost permisă până la ora 8:30, cu jumătate de oră înainte de distribuirea subiectelor.
Președintele Comisiei a înmânat asistenților plicul sigilat în care se aflau subiectele fotocopiate, iar la ora 9:00 elevii au primit câte o foaie cu acestea.
Standardele după care au fost elaborate subiectele
Subiectelede la proba scrisă de la disciplina Istorie, au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi s-au stabilit ţinându-se seama de următoarele criterii:
- să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;
- să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;
- să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;
- să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;
Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 pentru perioada următoare
25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă
30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00 1
4 iulie – Rezolvarea contestațiilor
4 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale.