BACALAUREAT 2019. Ce acte trebuie să ai la tine când mergi la examen

Acte necesare pentru BAC. Ce trebuie să ai la tine?

Bacalaureatul se apropie cu pași repezi de ultimele probe. Competențele au luat final, astfel că că elevii își strâng ultimele cunoștințe și se pregătesc de probele scrise. Ce acte le sunt necesare acestora?

BAC 2019. Ce acte trebuie să ai la tine?

Toți candicații care au dorit să se înscrie în prima sesiune la Bacalaureatul din acest an au prezentat anumite acte pentru această etapă. Perioada de înscriere s-a desfășurat între 29 ianuarie-2 februarie. Înscrierile preced probele orale, care încep cu 10 zile mai târziu de la data în cauză, pe 12 februarie, potrvit calendarului la Bacalaureat 2019. Proaspeții absolvenți de liceu s-au putut înscrie la Bacalaureat cu ajutorul unei fișe informatizate, cererea tip este disponibiliă la toate secretariatele liceelor la care au terminat cursurile. Fișele sunt ridicate numai în perioada prevăzută în calendarul la Bacalaureat 2019.

Acte necesare:
– certificat de naştere
– certificat de căsătorie (după caz)
– un act de identitate
– foaia matricolă adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor

Aceeași procedură se aplică și pentru candidații care dau BAC-ul în a doua sesiune, seisune care are loc în august. Liceenii care au fost respinși la examenele anterioare și care vor recunoașterea unor probe promovate în sesiunile precedente, vor prezenta la înscriere și o adeverință. Adeverința în cauză este eliberată de unitatea de învățământ unde a dat probele reieșind astfel rezultatul notelor obținute la Bacalaureat în sesiunile precedente.

BAC 2019. De ce acte ai nevoie?
BAC 2019. De ce acte ai nevoie?

Ce urmează după înscrierea la BAC?

După ce completezi adeverința care te ajută să te înscri la BAC, la 10 zile vor debuta probele orale. Prima este proba la limba română, urmată de proba la limba maternă pentru candidații de la instituțiile într-o limbă a minorităților, apoi competențele digitale, iar, în final, proba la limba străină. După toate acestea, își fac apariția probele scrise, la limba și literatura română, urmată de limba maternă, aproi proba obligatorie de profil și proba la alegere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI