BAC 2020. Regulile noi pentru sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă elevii

BAC 2020. Regulile noi pentru sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă elevii
BAC 2020. Regulile noi pentru sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă elevii

În perioada 24 august – 5 septembrie 2020 începe ce-a de-a doua sesiune de Bacalaureat pentru elevii care, ori au picat la prima sesiune, sau din diferite motive au fost obligați să intre în examen în această a doua sesiune de examen. Ministerul Educației a anunțat, recent, noile reguli pentru susținerea examenului de Bacalaureat din toamna acestui an.

Reguli de protecție și dinstanțare socială împotriva pandemiei COVID-19

Ministerul Educației, precum și Ministerul Sănătății, a anunțat noi măsuri privind protecția cadrelor didactice examinatorii și a elevilor examinați la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, măsuri menite să protejeze ambele părți împotriva posibilelor infectări cu noul coronavirus. Printre măsurile obligatorii se numără spălatul pe mâini cu apă şi săpun, folosirea obligatorie a dezinfectanților și toți, atât profesorii, cât și elevii, să poarte mănuşi de protecţie.

Ce trebuie să facă elevii înainte de a intra în examen

La fel ca la prima sesiune de Bacalaureat, tuturor elevilor ce vor intra în sălile de examene li se va lua temperatura, la intrarea în instituţie, cât despre numărul de elevi prezenți în sala de examen, se păstrează ca și la prima sesiune, obligativitatea de a fi maxim 10 elevi în clasă, cu o distanță minimă între bănci, de cel puţin 2 metri.

BAC 2020. Regulile noi pentru sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă elevii

Când se vor afișa rezultatele celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat

Conform procedurilor, rămase în vigoare de la prima sesiune, și anul acesta, la a doua sesiune de BAC, rezultatele vor fi afișate anonim, elevii prmind la ieșirea din sala de examinare un cod cu ajutorul căruia vor putea verifica ce rezultate au obținut, pe platforma Ministerului, și , la fel ca la prima sesiune, nota minimă trebuie, la fiecare materie, este 5, iar pentru a promova, media finală trebuie să fie 6.

Regulile de examinare au rămas aceleași, iar în cazul în care un elev este prins înercând să fraudze examenul este eliminat din sala de examinare fără posibilitatea de a mai participa la probele următoare, iar probele date anterior, inclusiv cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, vor fi anulate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI