BAC 2019, toamnă. Cum faci și unde depui contestațiile, dacă ai luat o notă mică

Unde și când depui contestație dacă ai luat notă mică la Bacalaureat toamnă 2019.

Notele pentru cei peste 43.000 de candidați la sesiunea august-septembrie a examenului de Bac 2019 sunt afișate pe edu.ro, marți, 3 septembrie, până în ora 12.00. De asemenea, notele lucrărilor vor putea fi vizionate și la avizierele școlilor. Rezultate Bacalaureat 2019 toamnă sunt așteptate cu emoții de elevii care au susținut examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune.

Cum și unde depui contestații dacă ai luat notă mică la Bac toamnă 2019

Candidații nemulțumiți de evaluarea profesorilor au la dispoziție 4 ore pentru a putea depune contestații, potrivit calendarului de desfășurare a examenului de Bacalaureat toamnă 2019. Afișarea primelor rezultate se va face în aceeași zi cu depunerea contestațiilor.

Notele obținute de candidați la Bacalaureat toamnă 2019, pe fiecare județ pot fi văzute pe bacalaureat.edu.ro  După afișarea rezultatelor de la Bacalaureat 2019 toamnă, pe edu.ro va fi disponibilă harta României, unde fiecare județ este delimitat pentru ca accesul să fie cât mai ușor. Elevul trebuie să acceseze județul de care aparține sau municipiul București, dacă este cazul, apoi unitatea de învățământ unde îi vor apărea numele și notele obținute.

Calendarul afișării notelor

  • 3 septembrie 2019 Afișare rezultate Bac 2019 toamnă (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 3 – 6 septembrie 2019 Rezolvarea contestațiilor
  • 7 septembrie 2019 Afișare rezultate finale la BAC 2019 toamnă.
Elevi care se uită la rezultatele de la examene la un afișier.
Bacalaureat toamnă 2019 când și unde poți depune contestație.

Cum se calculează media generală

Media generală la examenul de Bacalaureat se calculează după media aritmetică. Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, așadar există trei note. : (a+b+c)/3.

Media de trecere la BAC trebuie să fie minimum 6 (șase). Totuși, în cazul în care un elev obține la Bacalaureat media 5,99, legea prevede că nota se va rotunși până la 6, așadar, elevul este declarat admis.

Când și cum se depun contestațiile

Metodologia pubicată de Ministerul Educației arată că toate contestațiile la probele scrise se vor depune și înregistra la centrul de examen, marți, între orele 12:00-16:00. Președintele alături de unul din vicepreședinți, secretar sau un alt membru al comisiei din centru de examen, vor primi contestațiile și le vor înregistra.

Cererile vor fi însoțite de un borderou în care va fi preciza numele candidatului în cauză, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestația. Candidatul poate solicita comisiei județene sau a municipiului București să vizioneze lucrarea doar după afișarea rezultatului final după reevaluare. Solicitarea nu poate conduce la modificarea notelor care au fost acordate lucrării.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au reuşit să obţină note peste 5 la fiecare materie sau nu au obţinut media 6 la Bacalaureat  2019, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI