Avocații vor să-l scoată din închisoare pe Radu Mazăre. Ce eroare de procedură au găsit aceștia

Autor: Chivu Ana - 15:17, 16 iun. 2019
Radu Mazăre, scos din închisoare de avocați?! Ce se întâmplă cu fostul edil

Răsturnare de situație în cazul lui Radu Mazăre. Fostul edil al Constanței ar putea să iasă deja din închisoare. Ce se întâmplă acum?

Radu Mazăre, eliberat din închisoare?!

Avocații lui Radu Mazăre au cerut să vadă documentele care atestă faptul că autoritățile din statul Madagascar au respectat întocmai procedura pentru extrădare în cazul edilului. „Jurisprudența noastră pe extrădare e destul de săracă, motiv pentru care ar fi chestiuni de pionerat care se invocă în fața instanțelor. Există un principiu al specialității, prevăzut de legea noastră. Principiu care impune o regulă simplă.

În momentul în care soliciți extrădarea, poți să judeci sau să se execute pedeapsa doar pe ceea ce a fost prevăzut în cererea pentru care a fost admisă extrădarea”, a declarat avocatul. De asemenea, avocații fostului edil al orașului de la mare au susținut că își doresc doar ca statul român să respecte regulile.

Mazăre iese din închisoare?!
Mazăre iese din închisoare?!

Avocații lui Mazăre luptă până-n pânzele albe

„Să vedem dacă s-a cunoscut faptul că Radu Mazăre beneficia de solicitant al statutului de refugiat, prin aceasta era sub protecția Înaltului Comisariat pentru refugiați și mai mult decât atât, Radu Mazăre nu a văzut la ochi niciun magistrat, deși am aflat că chiarprocurorul care a interferat cu el s-a exprimat și ar fi zis că aceea e legea.”

Amintim că excentricul fost primar a fost condamnat de către magistrați la începutul lunii mai, fiind găsit vinovat în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje. Judecătorii au decis atunci pedeapsa de 9 ani și 10 luni de închisoare. Radu Mazărea a stat mai puțin de o oră în fața magistraților, părând de acord cu tot. „Să facă ce vor, oricum fac ce vor!”, ar fi fost vorbele lui Radu Mazăre. Acesta s-a declarat înfrânt de sistem și a renunțat la lupta cu statul care a fost perfecționat de Băsescu, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI