Catastrofă aviatică teribilă: avionul prăbușit în mare n-are niciun supraviețuitor

Catastrofă aviatică teribilă: avionul prăbușit în mare n-are niciun supraviețuitor

Un avion care transporta peste 180 de pasageri s-a prăbușit în mare în dimineața zilei de 29 octombrie. Avionul era al companiei Lion Air. În urma lui au rămas doar resturi.

Avionul companiei Lion Air  a dispărut, pur și simplu, de pe radar, după ce a cerut să revină la bază. Zborul JT610 a dispărut din evidența turnului de control la 13 minute după decolare.

Avionul Lion Air s-a ridicat până la 1.524 de metri înainte să piardă şi să recâştige altitudine. În final, a căzut în mare. A fost ultima dată înregistrat la 1.113 metri şi viteza era de 345 noduri.

Conform ultimelor informații, nu există niciun supraviețuitor. Echipajul de la zbor, dar și pasagerii au murit la prăbușire.

Tragedia aviatică s-a petrecut în dimineața zilei de 29 octombrie (6:20 ora locală). Avionul companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbuşit în mare la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta.

Avea 188 de persoane la bord. Bucăţi din aeronavă, inclusiv scaune, au fost găsite în apropierea unei instalaţii de rafinare din larg.

Zborul Lion Air JT610 a decolat de pe aeroportul din Jakarta şi urma să aterizeze o oră mai târziu la Pangkal Pinang, capitala regiunii miniere Bangka-Belitung.

avion prabusit mare lion air
De unde trebuia să pornească avionul și unde trebuia să ajungă.

„Avionul a cerut să revină la bază înainte de a dispărea în cele din urmă de pe radare”, a declarat Sindu Rahayu, director general al aviaţiei civile în Ministerul Transporturilor. „Avionul transporta 178 de pasageri adulţi, un copil şi doi bebeluşi, precum şi doi piloţi şi cinci membri ai echipajului”, a adăugat acesta.

Salvatorii au descoperit resturi ale aeronavei Boeing 737. Zborul Lion Air s-a prăbuşit la câteva minute după decolare și tot ce s-a mai găsit au fost veste de salvare, telefoane şi bucăţi din aeronavă.

Fuselajul avionului Boeing 737 MAX 8 ar fi pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 metri. Deocamdată, nu se știe dacă există supraviețuitori.

Sursa: Agerpres
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI