Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui

Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui
Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a emis mai multe comunicate pentru ziua de astăzi, legate de circulația pe drumurile naționale, autostrzăi și cele județene.

Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui

Conform comunicatului emis în jurul orei 13:00, la această oră, plouă torențial după cum urmează:

”pe tronsonul kilometric 64 (Lehliu Gară, jud. Călărași) – 105 (Perișoru, jud. Călărași) al autostrăzii A2 București – Constanța, carosabilul este acoperit cu apă şi există pericol de acvaplanare. Mai mult decât atât, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.”, se mai arată în comunicatul Centrului INFOTRAFIC.

Și-așa numărul mare de autoturiseme de pe Autostrada Soarelui a îngreunat deplasarea spre și dinspre București spre Constanța, dar acum, în noile condiții meteo, riscul unor accidente cu final dramatic este și mai mare.

Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui
Avertizare Infotrafic: Ce se întâmplă pe Autostrada Soarelui

După relaxarea măsurilor de carantină, din ce în ce mai mulți români au decis să ia drumul spre Marea Neagră, la finele săptămânii operatorii turstici de pe litoral având aproximativ 10.000 de rezervări făcute doar pentru acest weekend, în condițiile în care nu există sărbători importante și libere date conform legislației.

Aceeași situație este și pe drumurile către munte, unde avem parte de cozi de mașini, iar cei de la INFOTRAFIC anunță și în județul Prahova modificări ale condițiilor de deplasare, iar  traficul rutier s-a intensificat pe sensul de coborâre al  DN 1 Brașov – Ploiești.

”Astfel, traficul rutier este intens pe sensul Brașov către Ploiești, de la km 134 la 129( Bușteni) coloană în mișcare( 35-40 km/h ), dar și pe tronsonul cuprins între localitățile Posada și Comarnic, valorile de trafic sunt crescute și se circulă în coloană, cu viteză redusă. Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru autoturisme, rutele alternative la DN 1 Brașov – Ploiești – București sunt următoarele:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.”, se arată în noul comunicat publicat astăzi, în jurul orei 15:30.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI