01 feb. 2024 | 11:43

Furtuna Ignunn va face prăpăd în Europa. Meteorologii sunt în alertă

Vremea Meteo
Furtuna Ignunn va face prăpăd în Europa. Meteorologii sunt în alertă
Furtuna Igunn în Europa

Meteorologii din întreaga Europă sunt în stare de alertă maximă în fața furtunii Ignunn, avertizând că acest fenomen meteorologic ar putea avea consecințe devastatoare asemănătoare cu un uragan. Prognozele indică faptul că Ignunn se îndreaptă rapid spre mai multe țări europene, ridicând preocupări serioase cu privire la potențialul său distructiv.

Furtuna care sperie Europa

Europa este pusă în fața unei noi provocări meteorologice majore cu apariția furtunii Ignunn, descrisă de specialiști ca având puterea unui uragan, un fenomen rar și extrem de periculos pentru acest continent. Anunțul alarmant a fost făcut de un meteorolog din Norvegia, care a inclus și imagini de coșmar ilustrând potențialul distructiv al furtunii.

Această nouă amenințare vine într-un context în care Europa a fost deja martora unor fenomene meteo extreme în ultima perioadă. Furtuna Isha, de exemplu, a lăsat în urmă dezastru și tragedii, iar Ignunn pare să urmeze un traseu asemănător, sporind îngrijorările privind siguranța și bunăstarea cetățenilor în mai multe țări.

Specialiștii meteorologici atrag atenția asupra faptului că Ignunn ar putea avea efecte devastatoare, întrucât țările europene nu sunt obișnuite să se confrunte cu uragane de o asemenea magnitudine.

Riscul major este pentru viața și siguranța oamenilor, dar și pentru infrastructuri, locuințe și mediul înconjurător.

Motivul apariției furtunii Ignunn

Acest fenomen, descris de experți ca fiind la fel de periculos precum un uragan, nu este considerat întâmplător sau neașteptat, ci mai degrabă un rezultat previzibil al schimbărilor climatice.

Avertismentul unui meteorolog din Norvegia aduce în atenție gravitatea potențială a furtunii Ignunn, acest avertisment subliniind gravitatea situației și necesitatea unei pregătiri riguroase.

Consecințele unei astfel de furtuni ar putea fi semnificative, afectând nu doar siguranța personală, ci și infrastructura, agricultura și mediul.

”Astfel de viteze ale vântului sunt devastatoare și comparabile cu cele atinse în timpul unui uragan”, a transmis specialistul.

Ce tragedii a provocat Furtuna Isha

Europa a fost recent zguduită de efectele devastatoare ale furtunii Isha, un fenomen meteorologic care a lăsat în urmă un peisaj de haos în mai multe țări. În Marea Britanie, impactul furtunii a fost tragic, rezultând în pierderea a patru vieți umane datorită vântului extrem și altor fenomene asociate.

Pe lângă daunele materiale semnificative, furtuna Isha a avut efecte meteorologice marcante și în alte părți ale continentului. În România, de exemplu, furtuna a adus un val neobișnuit de ninsori, ca urmare a unei scăderi bruște și semnificative a temperaturilor. Aceste ninsori au acoperit țara, modificând peisajul și provocând dificultăți în multe regiuni.

Cu toate acestea, după trecerea furtunii Isha, vremea în România a început să se încălzească, iar ninsorile au început să se retragă din majoritatea județelor.

În zonele montane, însă, stratul de zăpadă rămâne consistent, oferind locuitorilor și vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de peisajele de iarnă și activitățile specifice sezonului.

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro