Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile! Vremea pare că a scăpat de sub control

Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile! Vremea pare că a scăpat de sub control
Avertismentul meteorologilor pentru urmatoarele zile

Vremea ne joacă, iar, feste. După trei săptămâni de ploi torențiale și umezeală, experții în meteorologie trag un semnal de alară. Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Temperaturile parcă au scăpat de sub control. Ce ne așteaptă la începutul lunii iulie.

Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile

Luna iunie a anului 2021 a fost, cu siguranță, una dintre cele mai ploioase din ultimii ani. Timp de trei săptămâni România a fost acoperită de o perdea de ploaie, precipitațiile nu s-au potolit, iar furtunile și vijeliile au fost la ordinea zilei, fiind prezente în mai toate regiunile țării.

Cu toate acestea, meteorologii avertizează o schimbare radicală a climatului. Se pare că în perioada imediat următoare România se va confrunta cu un val de caniculă, iar temperaturile vor crește până la 39 de grade.

Deși intrăm în luna lui Cuptor, trecerea bruscă de la valorile termice scăzute la unele extrem de ridicate este ceea ce îi îngrijorează pe meteorologii români. Marți, 22 iunie, experții meteo au transmis primul cod galben de caniculă ce va pune stăpânire pe România.

În Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.

De asemenea, în zonele de munte, Oltenia, Dobrogea, Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ploi și furtuni cu descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării, precizează ANM.

De marți ora 22.00 până miercuri la ora 10.00, în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25….35 l/mp și izolat 50 l/mp.

Totodată, de marți ora 12.00 până miercuri 22.00, județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui vor fi sub cod portocaliu de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Cum va fi vremea miercuri 23 iunie, în regiunile cele mai importante ale țării

Miercuri, 23 iunie, se anunță vreme caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) tempetaturile vor crește alarmant în toate zonele din România.

Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, ANM a emis un cod portocaliu de caniculă. Valorile termice vor urca până la 37 și 39 de grade pe timpul zilei, iar noaptea nu vor scădea sub 22 – 25 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI