Avertismentul doctorului Adrian Marinescu despre tulpina Omicron. Când va fi noul val în România

Avertismentul doctorului Adrian Marinescu despre tulpina Omicron. Când va fi noul val în România
Nu va conta neaparat numarul infectarilor

Medicul Adrian Marinescu face declarații despre noua tulpină Omicron, care a ajuns deja în România. El spune că după sărbători, lucrurile se vor schimba drastic. Începând cu luna ianuarie, specialiștii în sănătate anunță că în țara noastră va începe valul Omicron. Directorul medical al Institutului Matei Balș din București a vorbit despre cum va trebui să înfruntîm acest nou val și ce să facem atunci când infectările vor crește.

Ce se întâmplă cu varianta Omicron în România

Varianta Omicron nu a ocolit România și specialiștii în sănătate spun că ne vom confrunta cu un adevărat val al acestei noi tulpini, după trecerea sărbătorilor.

Noua variantă se dovedește a fi foarte periculoasă și poate să producă un nou val epidemic. Totul se întâmplă la doar două luni după ce varianta Delta a făcut ravagii și la cei vaccinați, imunizându-i, practic.

„România are un profil epidemiologic foarte asemănător cu Africa de Sud. Avem o rata mică de vaccinare şi o rată uriașă de infectare după un val Delta devastator.

Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România cu ocazia sărbătorilor este de 100% si va fi identificata prin secvențiere probabil in luna decembrie, cel târziu in luna ianuarie”, anunță cercetătorul Octavian Jurma.

Adrian Marinescu: „O să conteze care forme sunt grave”

Adrian Marinescu spune că deja se poate numi un nou val al pandemiei.

„ Cred că trebuie să privim un pic altfel lucrurile faţă de ce a fost acum doi ani.

O să conteze numărul de infecții dar o să conteze mult mai mult care sunt forme care într-adevăr pun probleme, necesită internare, complicații vom discuta de formele severe şi de paturile de la terapie intensivă.

Aici ar trebui să fie diferența şi dacă se păstrează ceea ce știm deja legat de Africa de Sud şi la cazurile izolate din Europa ar trebui să avem o situaţie mai bună.

Mă refer la formele severe care vor fi mai puține. Trebuie să fim mai echilibrați să sa știm ce cifre vor conta când ne uitam în fiecare zi la ora 13:00 (n.r bilanț infectări)”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI