Avertismentul care zguduie din nou Occidentul. Rusia, o nouă amenințare terifiantă la adresa Ucrainei: „Răzbunarea nu va întârzia să apară”

Avertismentul care zguduie din nou Occidentul. Rusia, o nouă amenințare terifiantă la adresa Ucrainei: „Răzbunarea nu va întârzia să apară
Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Reacția Moscovei nu a întârziat să apară, asta după ce Ucraina ar fi atacat cu drone sovietice trei baze militare de pe teritoriul rus. În urma atacurilor, au fost anunțate trei decese și mai multe pagube materiale. Astfel, începând de luni, în Rusia au avut loc explozii generate de Ucraina, un motiv de răzbunare din partea Rusiei, care i-a declarat un „nou război” lui Volodimir Zelenski. Avertismentul teribil vine la scurt timp după ce SUA a criticat Ucraina pentru acțiunile comise.

Rusia, fără milă în fața Ucrainei

Exploziile generate de dronele folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei au încins extrem de tare spiritele, astfel că oficialii țării au luat imediat atitudine și au transmis avertosmente clare către Ucraina. Cel care a lansat ultima amenințare din partea Moscovei este chiar Aleksandr Makogonov, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Franţa. Acesta susține că, în urma atacurilor lansate de Ucraina, „Represaliile nu vor întârzia să apară”. De asemenea, SUA a criticat posibilele acțiuni ale Ucrainei.

Amenințările lui Aleksandr Makogonov au fost lansate după confirmarea atacului cu drone de către Ministerul rus al Apărării asupra bazei aeriene Diaghilevo din regiunea Riazan şi asupra bazei aeriene Engels de lângă Saratov, situate la 500 şi, respectiv, 750 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Ulterior, marţi dimineaţă, guvernatorul regiunii Kursk, aflat în apropiere de graniţa cu Ucraina, a reclamat un al treilea „atac cu drone în zona aerodromului” din acest oraş.

În ciuda acuzațiilor făcute de ruși asupra Ucrainei, consilierul președintelui Zelenski a infirmat aceste zvonuri, lăsând de înțeles printr-un mesaj pe Twitter că nu Ucraina este responsabilă pentru aceste atacuri.

„Dacă lansaţi ceva în spaţiul aerian al altor ţări foarte des, mai devreme sau mai târziu aceste obiecte zburătoare necunoscute se vor întoarce la punctul de plecare”, a scris Mikhailo Podoliak.

Rusia se teme de Ucraina?

Potrivit lui Aleksandr Magokonov, acțiunile Ucrainei asupra Rusiei, cât și faptul că au fost distruse bazele militare, subliniază faptul că există puncte vulnerabile care trebuie să fie mai bine apărate”.

În continuare, purtătorul de cuvând al Ambasadei Rusiei în Franţa susține că Ucraina este capabilă de atacuri și mai mari, astfel că Rusia trebuie să acționeze în consecință pentru a preveni astfel de noi lovituri.

„Regimul de la Kiev este capabil să efectueze acest tip de lovitură. Trebuie să ne pregătim pentru a preveni astfel de lucruri.

Nu trebuie să credem că armata noastră va lăsa acest lucru fără răspuns. (…) Totul este în mâinile lui Zelenski. Dacă va continua să semene vânt, va culege întotdeauna furtună”, a transmis purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice ruse din Franţa, la BFM TV.

Urmăriți Playtech.ro și pe