Presa de propagandă din Rusia aprinde fitilul și agită și mai tare spiritele din Occident după anunțul care ar „demasca” planul lui Vladimir Putin împotriva SUA și a celorlalte țări. Astfel, publicația Pravda.ru a avertizat cu privire la răbdarea lui Putin, care este pe cale să se termine, motiv pentru care va trece la planul B. Ce are de gând să facă dictatorul de la Kremlin, de fapt?
Apar informații halucinante despre următoarele mișcări ale Rusiei, în condițiile în care întreg Occidentul a pus presiune pe Vladimir Putin pentru a-l împiedica să folosească armele nucleare, așa cum a avertizat în diverse situații.
Astfel, presa de propaganda rusească a anunțat că liderul de la Moscova va lansa o lovitură nucleară preventivă, ca răspuns la încercările SUA de a testa răbdarea nucleară a Rusiei.
”Putin sa gândit deja să treacă la o lovitură nucleară preventivă în loc de o lovitură de răzbunare. Și acesta va fi sfârșitul încercărilor SUA de a testa răbdarea Rusiei”, a declarat expertul militar Yakov Kedmi, care ar fi fost citta de publicația Pravda.ru.
Nu este prima oară când Rusia aduce în discuție lovitura nucleară preventivă, astfel că Vladimir Putin a amintit despre doctrina nucleară a Federației Ruse la summitul EAEU din Kârgâzstan, acolo unde a dezbătut conceptul de atac nuclear preventiv, acuzând Washingtonul că îl folosește împotriva sa.
„În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac menit să dezarmeze (inamicul). Noi, pe de altă parte, am formulat în strategia noastră o lovitură de ripostă.
Dar dacă Rusia ar urma să riposteze imediat după ce vede lansarea unei rachete nucleare spre teritoriul ei, asta ar înseamna că oricum este inevitabilă căderea focoaselor inamice pe teritoriul Federaţiei Ruse, deci ele vor cădea oricum”, a declarat Vladimir Putin, atunci când a fost întrebat de un jurnalist dacă Rusia va folosi armele nucleare în război.
Potrivit expertului militar citat de presa rusească, Vladimir Putin dorește prin această nouă metodă folosită să elimine riscurile care ar fi datorate elementelor de incertitudine îndreptate spre Rusia de către SUA.
”O trecere la conceptul de atac preventiv ar putea spori tensiunile, dar ar dejuca încercările SUA de a dezechilibra conflictul strategic. Rusia este gata să arate Statelor Unite în mod mai decisiv granițele a ceea ce este permis, Statele Unite nu vor putea ignora acest lucru”, a transmis sursa citată.
În cadrul summitului EAEU, Vladimir Putin a menționat că Rusia este dotată cu rachetel de croazieră și sistemele hipersonice „mai moderne și chiar mai eficiente” decât cele ale Statelor Unite, dorind să transmită prin acest mesaj o posibilă amenințare la adresa Washingtonului.