Avertisment pentru cei care vor să își facă poze în lanurile de rapiță. La ce pericol nebănuit se expun

Avertisment pentru cei care vor să își facă poze în lanurile de rapiță. La ce pericol nebănuit se expun
Atenție la "Selfie în rapiță!"

A început sezonul de selfie-uri și poze făcute în lanurile de rapiță, iar polițiștii îi avertizează pe cei care vor să surprindă un cadru frumos că se expun la un mare pericol. Mașinile oprite pe marginea șoselelor pot încurca circulația rutieră și, mai grav, pot provoca accidente.

În ultimii ani a crescut numărul accidentelor rutiere care au avut drept cauză staționarea pe marginea drumurilor publice a autoturismelor. Mulți s-au oprit să facă o poză în rapiță, fără să se gândească la ce pericol se expun.

În anul 2017, un copil de 3 ani a murit în județul Teleorman, în timp ce părinții lui își făceau poze într-un lan de rapiță. Copilul s-a dat jos din mașina oprită pe marginea șoselei și a fost lovit în plin de un alt autoturism.

Atenție la „Selfie în rapiță!”

Polițiștii atrag atenția că cei care opresc pentru un selfie în rapiță se expun pericolelor.

„A început! Sezonul pozelor din rapiță e aici! Dacă doriți să răpiți un instantaneu, nu din Serai!, ci din lanul perfect de rapiță (care garantează viralizarea fotografiei), vă rugăm să aveți grijă cum și unde opriți autovehiculul. Nu uitați că pericolul ne are mereu pe “seen first”. În anii precedenți, am fost martorii unor tragedii exact din cauza staționării neregulamentare. Influenceri sau doar iubitori de natură, nu dați niciodată unfollow de la normele rutiere! Sunt făcute să protejeze… – MAI”, a fost mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI