Avertisment pentru populație. Un nou cod galben lovește România până luni seara. Ce ne așteaptă

Avertisment pentru populație. Un nou cod galben lovește România până luni seara. Ce ne așteaptă
Avertisment pentru populație. Un nou cod galben lovește România până luni seara

Avertisment pentru populație din partea meteorologilor. Un nou cod galben de vreme rea lovește România de sâmbătă după-amiază și până luni seara. Ce ne așteaptă?

Avertisment pentru populație: nou cod galben

Experții meteo au anunțat vreme rea, începând de sâmbătă după-amaiză și până luni seara. În cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori. Pentru zona de munte a fost emisă o atenționare Cod galben de ninsori și viscol la altitudini mai mari de 1.700 de metri, un alt Cod galben fiind emis pentru regiunea Moldovei.

Avertisment pentru populație. Un nou cod galben lovește România până luni seara. Ce ne așteaptă
Experții meteo au anunțat vreme rea, începând de sâmbătă după-amaiză și până luni seara, în cea mai mare parte a țării

„Sâmbătă şi duminică, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice şi în Carpaţii Meridionali”, informează ANM.

Atenționarea este valabilă până luni seară

Temporar, vor fi precipitații. La munte va ninge, în centru, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorilor, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și pe arii restrânse se va forma polei.De asemenea, specialiștii de la ANM au emis pentru zona de munte o atenționare Cod galben de ninsori moderate cantitativ. La altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

„La începutul intervalului în Carpaţii Occidentali, iar din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpaţii Meridionali, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, este atenționarea meteorologilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI