Avertisment OMS: Un nou virus poate lovi omenirea. Pericolul care este chiar în jurul nostru

Avertisment OMS: Un nou virus poate lovi omenirea. Pericolul care este chiar în jurul nostru

Avertisment OMS: Un nou virus transmis de șobolani poate lovi omenirea. Agentul infecțios poate avea consecințe grave asupra pacienților cu imunitate scăzută. Echipa de cercetători și autoritățile din Hong Kong încearcă din 2018 să înțeleagă această nouă amenințare pentru sănătate.

Avertisment OMS: Un nou virus poate lovi omenirea. Pacientul zero, identificat

O nouă tulpină de hepatită E – boală cunoscută și sub numele de HEV-  provenind de la șobolani, se extinge în ultimele luni în Hong Kong. Boala a dus deja la spitalizarea a zeci de oameni. Medicii nu exclud existența altor sute de infectări cu această bacterie.

Pacientul zero a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 56 de ani care a fost supus unui transplant de ficat. El prezenta funcții hepatice anormale, fără o cauză evidentă. Testat negativ pentru tulpina umană a hepatitei E, noile examinări au scos la suprafață că omul se infectase cu un tip de hepatită transmisă de șobolani.

Testele oamenilor de știință, cu multe necunoscute

Echipa de cercetători și autoritățile orașului încearcă din 2018 să înțeleagă această nouă amenințare pentru sănătate. Există, totuși, unele progrese în privința testelor de diagnosticare. Specialiștii conduc noi teste pe șobolani pentru a pricepe cum se produce transmiterea de la rozătoare la oameni. Rămân multe necunoscute încă, cum ar fi perioada de incubație a virusului ori utilizarea unui tratament eficient.

Avertisment OMS: Un nou virus poate lovi omenirea. Pericolul care este chiar în jurul nostru
Îngrijorare la OMS cu privire la un nou virus transmis de şobolani

Virusul poate avea consecințe grave asupra pacienților cu imunitate scăzută. Grupul oamenilor vulnerabili poate suferi leziuni pe termen lung ale ficatului, țesuturi cicatrizate sau pot face hepatită cronică. În Europa, lipsa de conștientizare a doctorilor și diagnosticarea sub standarde au dus la subraportarea cazurilor de hepatita E. Fără nicio măsură de control, virusul poate infecta oamenii la nivel mondial, iar riscul este mare pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni preexistente, potrivit CNN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI