02 iul. 2021 | 12:24

Avertisment OMS de ultimă oră pentru suporterii Euro 2020. Ce pericol îi pândește

News
Avertisment OMS de ultimă oră pentru suporterii Euro 2020. Ce pericol îi pândește
OMS, semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de meciurile EURO 2020

Pandemia de Covid-19 este departe de a se sfârși, în ciuda relaxării totale pe care multă lume o manifestă. Recent, OMS a lansat un nou avertisment către suporterii de fotbal care se pregătesc să călătorească pentru a-și susține echipele favorite. Atenționarea a fost făcută cu o zi înainte de sferturile de finală ale EURO 2020, în contextul în care tulpina Delta se transmite cu repeziciune în toată Europa.

Tulpina Delta, un real pericol pentru cetățeni

În cursul zilei de joi, reprezentanții OMS au tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile care există în prezent din cauza tulpinei Delta. Aceștia au făct un apel disperat prin care roagă atât suporterii, cât și organizatorii să acorde o importanță deosebită măsurilor de protecție anti-Covid-19, în contextul competiției EURO 2020.

„Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci şi de alte evenimente conexe competiţiei EURO 2020. Trebuie să privim mult dincolo de stadioane în sine. Trebuie să ne uităm la modul în care ajung oamenii acolo. Călătoresc aceștia în convoiuri aglomerate de autobuze?

Și când părăsesc stadioanele, merg în baruri și pub-uri aglomerate pentru a viziona meciurile? Aceste evenimente au determinat răspândirea virusului”, a explicat Catherine Smallwood, responsabila pentru urgenţe a OMS-Europa.

Mai mult, OMS acuză UEFA cu privire la creșterea din ultima vreme a cazurilor cu tulpină periculoasă, după o perioadă în care lucrurile păreau a fi menținute sub control.

Klans Huge, directorul regional al OMS Europa a avertizat asupra unui nou val al pandmiei, dacă nu vor fi luate măsuri ruguroase de protecție, susținând că tulpina Delta va ajunge să fie dominantă până la finalul lunii august.

„Va exista un nou val în regiunea europeană a OMS, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați … și dacă nu vom lua cu toții vaccinul fără a ezita când ne vine rândul”.

„UEFA este complet iresponsabilă”

Un alt factor de creștere a cazurilor este reprezentat de călătorii și de relaxarea restricțiilor, astfel că fiecare țară funcționează după reguli proprii, diferite de vecini. Din acest motiv se explică de ce gradul de ocupare al stadioanelor a fost diferit de la o țară la alta, în funcție de indulgența restricțiilor impuse. În vreme ce la Budapesta, meciurile s-au jucat cu stadioanele complet pline, în alte țări au participat 10.000-15.000 mi de suporteri, adică 25-45% din gradul de ocupare al stadionului.

Din păcate, în urma meciurilor desfășurate la EURO, mulți spectatori au fost detectați pozitiv cu tulpina Delta, aceștia venind din țări puternic afectate de Covid-19. Având în vedere libera circulație între țări, autoritățile se așteaptă ca numărul celor infectați să crească și mai mult, provocând, de asemenea, o creștere a deceselor.

Potrivit informațiilor din presa internațională, Rusia a înregistrat în ultimele trei zile decese record, în timp ce în Marea Britanie, acolo unde vor fi găzduite semifinala și finala euro, care vor avea loc săptămâna viitoare, cazurile de Covid-19 cresc accelerat, indiferent de procentul mare de populație vaccinată.

Ministrul german de Interne a criticat UEFA, pentru faptul că a permis în acest context sanitar delicat ca 40.000 de fani să urmărească, marți, campionatul european al Angliei împotriva Germaniei, desfășurat pe stadionul Wembley. Acesta a afirmat că este o decizie iresponsabilă, acuzând că la mijloc există interese strict comerciale.

„Am suspiciunea că este vorba despre comerț din nou, iar interesul din comerț nu trebuie să depășească protecția populației împotriva infecțiilor”, a dezvăluit Horst Seehofer.

 

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro