06 nov. 2023 | 09:45

Avertisment ANM, noi fenomene meteo imediate. A fost anunţat cod galben de vreme severă

Vremea Meteo
Avertisment ANM, noi fenomene meteo imediate. A fost anunţat cod galben de vreme severă
Valorile termice scad spre 12 grade

Începutul de săptămână vine cu un nou avertisment ANM, în care sunt anunțate noi fenomene imediate, fiind emis un cod galben de vreme severă. Citește mai departe și află care sunt zonele afectate de noile alerte meteo.

Europa sub efectele furtunii Cialan

Astăzi este deja o săptămână de la momentul declanșării furtunii Cialan în vestul Europei, iar datele meteorologilor spun că efectele sunt dezastruoase, mai ales în Marea Britanie, Italia, Franța și Spania.

Află detalii: Furtuna Cialan a făcut ravagii deja în Europa

Furtuna Cialan a provocat pagube și întreruperi pe scară largă în unele părți ale Regatului Unit, cu vânturi de până la 102 km/h și ploi abundente care au lovit sudul Angliei. Aproape 20.000 de locuințe și întreprinderi din Marea Britanie au rămas joi la prânz fără curent electric.

Echipele de urgență pentru întreținerea rețelei au fost mobilizate din toată Marea Britanie pentru a ajuta la reconectarea locuințelor din sudul Angliei.

Conform autorităților din Belgia, furtuna a ajuns și aici, iar bilanțul arată că o persoană a murit și alta a fost rănită după ce un copac a căzut în Ghent, relatează presa locală citând oficiali ai poliției. În Spania, afectată de furtună, serviciile de urgență din Madrid au confirmat că o femeie a fost ucisă din cauza unui copac care a căzut.

Astăzi un nou avertisment ANM

În cursul acestei dimineți de 6 noiembrie, pe site-ul instituției a fost publicată o nouă alertă de cod galben, anunțându-se ”local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.”, și în alte zone din țară sunt anunțate ”intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h.”

Citește și: Prăpăd după furtunile de aseară în România. Zeci de copaci căzuți în Constanța

Conform acestui avertisment ANM, vorbim de patru județe sub cod galben, până în jurul prânzului, și anume județul Gorj, Dolj, Suceava și județul Neamț. Tot în aceste zile ANM a mai publicat și care vor fi valorile termice în prima parte a acestei luni, prognoza fiind valabilă până pe 12 noiembrie a.c.

În Transilvania, Maramureș și Moldova, valori termice mici

Conform prognozei, în Banat și Crișana, începând de astăzi, valorile termice scad spre 12 grade, cu mici variații spre 19 grade, în ceea ce pivesc temperaturile maxime. Cele minime nu vor trce de cel mult 10 grade, precziează ANM.

Află despre: ANM a dat alertă de fenomene extreme. Mai multe județe sunt sub cod galben până la noapte

Pentru următoarea perioadă, până pe 12 ale lunii, un nou avertisment ANM precziează că în Transilvania, Maramureș și Moldova vor fi valori termice mici, cuprinse între 15 și 19 grade, iar cele minime înter 5 și, cel mult, 11 grade, iar ”Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.”

Avertisment ANM pentru Muntenia, Dobrogea și Oltenia

În prognoza emisă de ANM, pentru cele trei regiuni sunt anunnțate schimbări importante de vreme, cu valori termice scăzute, dar care se vor încadra în media anuală a perioadei în care ne aflăm.

Află detalii despre: Cod portocaliu de furtuni în România. Vine prăpădul, ANM a dat alerta de ultim moment

Conform datelor, vor fi valori maxime între 15 și 20 de grade, iar minimele undeva în jurul valorilor de 10 grade, iar în cazul precipitațiilor, ponderea este aceeașic a și în cazul celorlalte regiuni.

În ceea ce privește zona montană, ANM precizează că ”până la finalul primei săptămâni din noiembrie să se înregistreze maxime, în medie, între 9 și 12 grade și minime între 2 și 6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4…6 grade și ale minimelor de -1…3 grade.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro