03 nov. 2023 | 17:18

Un ciclon polar ajunge în România în următoarele zile. A făcut ravagii deja în Europa

Vremea Meteo
Un ciclon polar ajunge în România în următoarele zile. A făcut ravagii deja în Europa
Furtuna a făcut ravagii în Europa de Vest

Finalul lunii octombrie și începutul acestei luni a adus în Europa, conform specialiștilor, cea mai puternică furtună a acestui an, furtuna Cialan. Conform datelor ANM, un ciclon polar ajunge în România în următoarele zile, ca urmare a furtunii Cialan care a făcut ravagii deja în Europa.

Furtuna Cialan a facut ravagii in Europa

Meteorologii vorbesc despre furtuna Cialan ca una din cele mai puternice din ultimele luni, și care a adus ploi care au provocat inundații în cea mai mare parte a Toscanei, în Italia, în cursul nopții de joi spre vineri, blocând locuitorii în casele lor, inundând spitale și răsturnând mașini.

Vezi aici: Cod portocaliu astăzi în România. ANM a făcut anunțul pentru două județe

Conform datelor preliminiare, Spania evacuează 800 de persoane în timp ce incendiul de vegetație se extinde. Sunt deja cinci morți în Italia, iar printre aceșltia se numără un bărbat de 85 de ani care a fost găsit la parterul casei sale din orașul Prato, la nord de Florența.

Italia lovită puternic de furtuna Cialan

O femeie în vârstă de 84 de ani a murit în timp ce încerca să împiedice apa să iasă din locuința sa din aceeași municipalitate din Montemurlo. Celălalt deces a fost raportat în Rosignano, la sud de Livorno.

Citește și: Cod Roşu de ploi, grindină şi vijelii. Furtuna Antoni va face ravagii în Europa. Anunţul ANM pentru România

Autoritățile italiene de protecție civilă au declarat că au căzut 200 de milimetri de ploaie în doar trei ore, din orașul Livorno, pe coastă, până în interiorul văii Mugello. Unele râuri au ieșit din matcă, iar într-o înregistrare video se vede cum cel puțin o duzină de mașini sunt împinse pe șosea.

Furtuna Cialan Un ciclon polar ajunge în România în următoarele zile. A făcut ravagii deja în Europa

Regiunea Toscana, după furtuna Cialan (foto Twitter)

Președintele regional al Toscanei, Eugenio Giani, a postat pe Twitter imagini în care se văd suprafețe mari de teren scufundate.

Acestea sunt imagini devastatoare de deasupra zonelor afectate de furtuna Cialan din Campi Bisenzio, Prato și Quarrata.

Dar sistemul nostru regional a reacționat cu mare determinare. Avem mult suflet și putere și vom reconstrui ceea ce am pierdut. #Toscana haideți!”, a scris Eugenio Giani pe Twitter.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că urmărește evoluțiile din Toscana și a transmis condoleanțe.

Un ciclon polar ajunge în România în următoarele zile

Pe plan local, meteorologii ANM spun că există toate șansele ca un ciclon polar să ajungă în România în următoarele zile, ca efect al fenomenelor meteo din vestul Europei și ca urmare a declănșării furtunii Cialan care a cuprins vestul Europei în aceste zile.

Așa cum scriam într-un alt material, până la ora 17:00 a fost emisă o avertizare de Cod Porotcaliu pentru județele Sibiu și Arad, fiind înregistrate ”intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 80…90 km/h.

Pe de altă parte, aceiași meteorologi români spun că vântul s-ar putea intensifica și să ajungă la viteze de 110 km/h, anunțând și apariția precipitațiilor, mai ales în vestul teritoriului.

Află despre: Prognoza meteo în România până în decembrie 2023. Când scad temperaturile

În ceea ce privește furtuna Cialan, specialiștii precziează că a distrus case, a blocat călătorii și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în regiuni întinse, în timp ce traversează vestul Europei.

Viteza vântului a ajuns la peste 190 de kilometri pe oră, dezrădăcinând copaci și spulberând ferestrele caselor de pe vârful nordic al coastei atlantice a Franței.

Puternica furtună a lovit miercuri seară nord-vestul Franței și sud-vestul Angliei, înainte de a se deplasa joi spre Olanda, Belgia, Germania și Italia.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
UNGURII ne dau lecții. Cum ne face Ungaria de rușine. Situația e dramatică
Capital.ro
Mâna Maicii Domnului, planta-minune care are beneficii extraordinare asupra sănătății | Puțină lume știe ce boli poate vindeca
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro