Avertisment ANM: Capitala și 39 de județe, sub Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au adus o nouă informare meteo. S-a emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii. Un număr de 39 de județe sunt vizate, printre care și Capitala.

ANM, avertizare meteo. 39 de județe sub cod galben

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorolgie au emis avertizări pentru 39 de județe care vor intra sub cod galben de ploi torențiale și vijelii până la orele 23:00. Peste noapte, 18 localități vor fi sub avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică. Disconfortul termic va fi ridicat, în special în jurul după-amiezii, pe arii extinse, estice și local în cele centrale.

Temperatură-umezeală ITU atinge și depășește pe alocuri pragul critic de 80 de unități. Județele vizate de avertizarea ANM sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Buzău, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Teleorman, Olt, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

ANM, avertisment meteo pentru 38 de județe. Cod galben de ploi torențiale și vijelii
ANM, avertisment meteo pentru 38 de județe. Cod galben de ploi torențiale și vijelii. Ce localități sunt vizate în mesajul specialiștilor?

Mesaj ANM

Intervalul semnalat de specialiști este cuprins între 17 iunie, ora 10:00 și 19 iunie, ora 23:00. „Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: Îndeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, arată mesajul celor de la Administrația Națională de Meteorologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI