În urmă cu câteva zile, avocata lui Vlad Pascu, Luminița Popescu, susținea că părinții tânărului nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei și îi dau copilului să cumpere droguri. Acum s-a aflat că seniorii Pascu dețin un adevărat imperiu imobiliar în zone importante din București.
Numele lui Vlad Pascu se află în aceste zile pe prima pagină a ziarelor. Tânărul de 19 ani a fost plasat în arest preventiv, după un accident pe care l-a provocat în localitatea 2 Mai din Constanța. A lovit cu mașina un grup de opt tineri – doi au murit, trei au ajuns la spital în stare gravă și alți trei au fost răniți.
După provocarea accidentului, în spațiul public au început să apară tot felul de informații despre familia tânărului. Avocata Luminița Popescu a precizat public că părinții lui Vlad Pascu nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei și îi dau copilului să cumpere droguri.
Doar că ultimele informații apărute în presă contrazic spusele avocatei șoferului care acum se află în arest. Despre tatăl tânărului se spune că ar deține un atelier de tunning auto pentru mașinii off-road, iar despre mama sa că este un cunoscut dezvoltator imobiliar din București.
Tatăl ar avea domiciliul înregistrat într-o zonă exclusivistă din spatele Casei Presei din București, la doi pași de sediul Administrației Domeniului Public Sector 1, într-un ansamblu rezidențial format din patru vile, cumpărate de la Maria Bucur, actuala soție a fostului arhitect-șef al Capitalei, Adrian Bold.
Dacă avocata lui Vlad Pascu a lăsat de înțeles în spațiul public că părinții tânărului nu sunt oameni cu bani, iată că adevărul pare a fi altul. Potrivit informațiilor publicate de NewsWeek, seniorii Pascu ar deține un adevărat imperiu imobiliar, care cuprinde peste 300 de proprietăți.
Cele peste 300 de proprietăți deține de familia Pascu sunt trecute pe următoarele nume: Claudiu Pascu, Mihai Pascu (tatăl tânărului de 19 ani) și Miruna Pascu (mama tânărului de 19 ani). Cele mai multe proprietăți se află în zona de nord a Bucureștiului, în Herăstrău.
Aici, părinții lui Vlad Pascu au deținut sau dețin zeci de apartamente, situate în două blocuri de patru etaje, ambele construite pe străduțe înguste. Acestea sunt cele mai importante proprietăți ale seniorilor Pascu și se află în apropierea Parcului Herăstrău, prețul pe metrul pătrat fiind de circa 2-3 mii de euro.
Potrivit experților imobiliari consultați de sursa citată, cele două blocuri deținute de Mihai și Miruna Pascu au fost evaluate la aproximativ 2-3 milioane de euro fiecare. Familia mai deține și alte apartamente, în blocuri mai exclusiviste, din imediata vecinătate a celor două amintite mai sus.
Imperiul imobiliar pe care familia Pascu l-a construit se pare că le-a ridicat și multe probleme cu legea. Părinții lui Vlad Pascu au intrat în conflict cu persoanele cărora le-au vândut unele apartamente, în prezent având multe procese cu asociațiile de proprietari.
În altă ordine de idei, în urmă cu câteva zile, fosta judecătoare Mihaela Ciocea, exclusă din Magistratură în anul 2022, l-a acuzat pe Mihai Pascu, tatăl tânărului de 19 ani, că a împrumutat bani cu camătă pentru ca ulterior să preia abuziv locuințele celor pe care i-a împrumutat.
„Începând cu anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest „investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le dăduse bani cu camătă.
Le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a susținut fosta judecătoare.
Mihaela Cioacea a intrat în greva foamei, în anul 2014, în fața Curții de Apel București. Cinci ani mai târziu, a protestat față de poliția politică din sistem. În anul 2022, a fost exclusă din Magistratură.
Nu în ultimul rând, amintim că jurnaliștii de la Rise Project au făcut public faptul că tatăl lui Vlad Pascu a cumpărat o parte din Parcul Verdi, pe care a vândut-o apoi Primăriei Municipiului București cu suma de 2, 8 milioane de euro.