Averea Elenei Udrea, de ordinul milioanelor de euro. Cum a reușit să își ascundă bogăția

Averea Elenei Udrea, de ordinul milioanelor de euro. Cum a reușit să își ascundă bogăția
Ce avere are Elena Udrea?

Ce avere are Elena Udrea și cum a reușit până acum să-și ascundă bogăția? Românii care au aflat deja sumele de ordinul milioanelor de euro au rămas fără cuvinte. Fostul ministru al Turismului a reușit să își ascundă mare parte din bunuri printr-un paravan. Ea a fost reținută în cursul zilei de joi de poliția din Bulgaria, iar acum așteaptă să fie audiată. Cu toate astea, fosta blondă celebră din politică nu beneficiază nici până la această oră de un translator.

Ce avere are Elena Udrea?

Elena Udrea este un om înstărit, iar deja de ani buni la rând se bucură de lux și își permite să-și îndeplinească orice dorință. Cu toate astea, ea a declarat că nu ar intra în Top 300 oameni bogați din România, dar bunurile pe care le deține și sumele din conturi arată altceva.

Documentele oficiale și ultimele ei declarații de avere arată cine îi moștenește acum bunurile, găsindu-și un paravan potrivit în acest sens. Sechestrele și declarațiile arată că Elena Udrea este bogată.

Ea are două vile în București și un apartament în zona Unirii, peste 2 milioane de euro în conturi, 27 de terenuri (din care 4 în Călărași și 2 în București), este proprietara a două mașini de lux și deține și bijuterii în valoare de peste 100.000 de euro. La socoteală nu se pun cele 4.6 de milioane de euro aflate sub sechestru în dosarul Hidroelectrica.

„În mod cert nu aş fi în Top 300 cei mai bogaţi români, dar am suficient cât să mă simt bine şi să am o viaţă liniştită împreună cu copilul meu, cu familia mea.”, declara fostul ministru al Turismului în urmă cu ceva timp.

Udrea a decis recent să își securizeze finanțele. Mai exact, o parte din bunuri sunt donate mamei, iar o parte fiicei sale. Cele din urmă sunt administrate de Adrian Alexandrov până în momentul în care fiica lor va atinge vârsta majoratului.

Despăgubiri în valoare de 3 milioane de euro

Elena Udrea trebuie să execute acum cei șase ani de închisoare pe care i-a primit în iunie 2018. Aceasta este acuzată de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, arată decizia din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție. De asemenea, fostul ministru are de plătit și despăgubiri în valoare de 3 milioane de euro.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, a transmis MAI.