10 apr. 2019 | 20:13

Autostrada Ford: Dăncilă anunță câți bani dă pe terenuri. Proprietarii fac scandal

Știri generale
Autostrada Ford: Dăncilă anunță câți bani dă pe terenuri. Proprietarii fac scandal

Premierul Viorica Dăncilă anunță o nouă etapă de exproprieri pentru „autostrada Ford”, de fapt, drumul expres care va lega Craiova de Pitești.

După ce săptămâna trecută anunța începerea exproprierilor pentru primul tronson, acum Viorica Dăncilă anunță demararea acțiunii de cumpărare a terenurilor pentru al doilea tronson, de 40 de kilometi.

Pentru a face loc „autostrăzii Ford” – numită așa pentru că este cerută insistent de producătorul auto de ani de zile – peste 800 de proprietari trebuie să cedeze terenuri.

Potrivit Știrile Pro Tv, imobilele şi terenurile vizate însumează o suprafaţă de aproape 1.500.000 de metri pătraţi. Este situația pentru primele două tronsoane ale drumului de mare viteză.

Iar în ședința de marți, 10 aprilie 2019, Guvernul a aprobat despăgubiri de 4,5 miliarde de lei.

Dăncilă dă banii, proprietarii de terenuri cer mai mult

Unii proprietari de terenuri aflate pe traseul viitorului drum expres Craiova – Pitești spun că banii pe care urmează să îi primească de la stat ar fi prea puțini. Victor Pascu este  unul dintre ei și spune pentru Pro Tv că are așteptări mult mai mari.

„Sunt trei locuri de casă, unul lângă altul. Eu am luat unul şi pe celelalte două le-am cumpărat. Mie pe casa aia – deci acum suntem în 2019 – în 2017 mi-a dat un miliard şi jumătate, dar eu nu am avut-o de vânzare. Eu aş vrea cât mai mult.” Victor Pascu, proprietar teren & locuință pe traseul autostrăzii Ford

Costel Țicloi, un alt proprietar din zonă spune că nu e interesat neapărat de bani, ci să primească o locuință similară celei deținute pe traseul drumului expres.

„Acolo au făcut găurile. Că pe acolo o să treacă autostrada. Vine evaluatorul şi zice cât îmi dă şi cu asta basta. Eu nu am niciun cuvânt de spus. Eu aş vrea să îmi dea casa pe casă.” Costel Țicloi, proprietar teren & locuință pe traseul autostrăzii Ford

În timp ce localnicii spun că nu cunosc mare lucru despre intențiile guvernanților, nici pentru primari situația nu e mai clară.

„Nu ştiu dacă, de exemplu, drumul expres taie numai o parte din tarla, să zicem capătul ei. Nu ştiu cât îi va despăgubi. Dacă o tarala are 500 de metri şi lor le trebuie o sută de metri, cred că cealaltă lungime de 400 de metri rămâne. Deci, ei vor fi expropiati numai pentru partea de o sută de metri lungime. Nu ne-a spus până în prezent cum va fi.” Marin Vlăduț, primar localiteatea Barza

Realizat cu fonduri europene, drumul expres Craiova – Pitești ar trebui să fie gata peste trei ani și să aibă o lungime de 121 de kilometri.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro