Starea de urgență, instaurată de miercuri noapte. V. Orban a făcut anunțul chiar ieri

Viktor Orban a decretat Starea de Urgență pentru 90 de zile

Viktor Orban, de la miezul nopții, reintroduce starea de urgență datorită epidemiei. Anunțul a fost făcut marți de premierul Viktor Orban într-un videoclip de pe Facebook. El a cerut parlamentarilor să reintroducă starea de urgență timp de 90 de zile.

Viktor Orban pune Ungaria în stare de urgență

În anunțul făcut ieri, Viktor Orban a mai spus că va impune stare de asediu între miezul nopții și 5 dimineața. Cluburile de noapte vor fi închise, parcarea va fi gratuită. Acest lucru tocmai în vederea reducerii aglomerărilor de transport public. Premierul Viktor Orban a mai declarat că evenimentele sportive, cinematografele și teatrele vor trebui să restricționeze publicul să folosească fiecare al treilea loc și că trebuie purtate măști de față. Autoritățile vor inspecta toate evenimentele și îi vor amenda pe cei care încalcă legea.

Premierul Viktor Orban a făcut anunțul marți
Viktor Orban a cerut parlamentului instaurarea rapidă a Stării de Urgență

Cei care nu respectă regulile, nu poartă măști pun în pericol nu doar propria lor viață, ci și cea a altora ”, a fost mesajul premierului Viktor Orban. Premierul maghiar a declarat că epidemia a luat avânt dramatic. Acesta a menționat că Austria are acum 1,5 ori mai multe infecții la un milion de oameni decât Ungaria. Premierul a declarat că acești indicatori au fost cruciali, deoarece Ungaria tinde să fie cu aproximativ 5-7 zile în spatele Austriei.

”Situația este și mai gravă mai departe spre vest. Dacă această tendință se menține, spitalele din Ungaria vor fi aproape de a-și epuiza capacitățile. Și asta se va întâmpla până la jumătatea lunii decembrie.”, a atras atenția Viktor Orban

”Trebuie să punem deoparte dezacordurile politice”

Din nou persoanele în vârstă și persoanele care suferă de boli cronice sunt cele mai vulnerabile la Covid-19. Prim-ministrul a spus că este timpul să se ia măsuri suplimentare pentru a proteja operațiunile spitalelor din țară și viața persoanelor în vârstă. Medicii vor primi majorări salariale și că spitalele au la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare. Ungaria are a treia cea mai mare rezervă de paturi de spital din Europa după Germania și Austria și cea mai mare rezervă de ventilatoare.

”Trebuie să punem deoparte dezacordurile politice. Vom avea nevoie de acțiuni rapide și măsuri în timp util. Soluția finală va fi un vaccin, dar acest lucru este la vedere acum. Trebuie să rezistăm până când se dezvoltă un vaccin.”, a mai declarat Viktor Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI