Autoritățile au decis. Ce se întâmplă acum în cazul criminalului din Maramureș

Autoritățile au decis. Ce se întâmplă acum în cazul criminalului din Maramureș
Decizia autorităților în cazul lui Ion Turnagiu

Noi detalii despre cazul lui Ion Turnagiu, criminalul din Maramureș care a șocat o țară întreagă. Ce au decis autoritățile cu privire la soarta bărbatului?

Decizia autorităților. Ce se va întâmpla în cazul lui Ion Turnagiu, criminalul din Maramureș

Directorul și directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin au fost demiși, după decizia ministrului Justiției. Cătălin Predoiu a luat această hotărâre după ce o minoră în vârstă de 17 ani a fost incendiată de Ion Turnagiu, individ proaspăt eliberat din pușcărie. Ministrul a cerut Consiliului Superior de Magistratură să înainteze o sesizare Inspecției Judiciare cu privire la cazul deținutului, dar și un control amănunțit în toată țara. Ion Turnagiu a fost eliberat condiționat, pentru bună purtare, după ce a petrecut 25 de ani în detenție, în loc de 90 de ani primiți pentru cele 5 crime înfăptuite. La ieșirea din închisoare, acesta a locuit în Mehedinți, la niște cunoștințe, loc în care a întâlnit-o pe tânăra căreia i-a dat foc după ce aceasta l-a denunțat la Poliție pentru viol. Minora este în viață, dar în stare extrem de gravă. Tânăra este la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu arsuri pe 90% din suprafața corpului și cu șanse minime de supraviețuire.

”Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului”
Ministerul Justiției

Bărbatul în vârstă de 46 de ani i-a cerut judecătorului să îl plaseze în arestla domiciliu pe motiv că are mojloace financiare și „relații” pentru a o putea salva pe fată „Prezintă o psihopatie model sociopat, având discermământul păstrat”, concluziona expertiza medico-legală psihiatrică a inculpatului.

Decizia autorităților în cazul lui Ion Turnagiu
Decizia autorităților în cazul lui Ion Turnagiu

Crimele sale

3 Martie 1993 – După ce a împlinit 18 ani a furat o biciletă și a mers în Mehedinți la unchiul său. A sustras din casa rudei 26.000 de lei vechi, două titluri de proprietate și alte bunuri în valoare de 10.000 de lei vechi. Ajuns în Timișoara, și-a găsit de muncă în curtea unei femei proaspăt căsătorite cu un copil și un altul pe drum. Femeia l-a surprins în fapt în timp ce Turnagiu încerca să sustragă bani și alte bunuri din locuința ei. Bărbatul a lovit-o cu toporul în cap și a fugit. Victima avea o fetiță de 1 an și patrul luni și era îsărcinată în luna a IV-a – motiv pentru care judecătorii i-au atribuit 5 crime în total.

30 Septembrie 1993 – S-a mutat la București. O familie de bătrâni de pe Calea Rahovei l-au găsit bătând străzile, așa că l-au ajutat cu bani și mâncare. Agresolul a aflat că bătrânul se procopsise cu o sumă mare de bani. Bătrâna a simțit că acesta nu avea intenții curate, iar în timp ce Turnagiu era așezat la masă, iar bătrânul era la baie, a luat cuțitul de pe masă și a început să o lovească, după ce ea ar fi început să-i vorbească urât. Ambii au fost găsiți morți la mai bine de o săptămână d ela eveniment. Bărbatul a luat din imobil 100.000 de lei vechi, bijuterii din aur și haine.

4 Octombrie 1993 – A ajuns la spital după ce a încercat să-și ia viața înghițind mai multe medicamente după ce iubita sa balerină l-a lăsat lefter în câteva zile.

21 Noiembrie 1993 – S-a ntâlnit cu un fost coleg de școală în restaurantul gării. SImțind că are bani, l-a îmbătat pe tânăr și l-a dus în spatele gării unde l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit. (A fost arestat la 27 noiembrie) (Sursa: libertatea.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI