Cine este, de fapt, Ioan Cristian Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe fata de 17 ani

Cine este, de fapt, Ioan Cristian Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe fata de 17 ani
Cine este, de fapt, Ioan Cristian Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe fata de 17 ani

Criminal în serie, piroman din răzbunare. Trecutul lui Ioan Cristian Turnagiu, bărbatul care a incendiat-o pe fata de 17 ani din Mehedinți. Individul, eliberat condiționat de un an, era prieten cu familia victimei.

Ioan Cristian Turnagiu, criminalul care a incendiat-o pe fata de 17 ani, eliberat condiționat de un an

O adolescentă în vârstă de 17 ani se zbate între viață și moarte după ce un criminal i-a dat foc în casă. Fata are arsuri pe 90% din corp. Cu trei zile înaintea faptelor atroce, minora a reclamat la Poliție că bărbatul a violat-o. Aseară, criminalul s-a răzbunat, apoi a fugit. După câteva ore a fost prins.

„A zis să o las să ardă”, i-ar fi spus criminalul fratelui tinerei înainte să fugă.

Șantaj și răzbunare

Băiatul de 15 ani a făcut totul pentru a-și salva sora. Între timp, acesta, împreună cu bunica lor, au ieșit în stradă strigând după ajutor. După câteva ore, individul a fost găsit pe un câmp. Surse din anchetă spun pentru Observator că în telefonul lui ar fi fost 160 de mesaje de la fată, care i-ar fi trimis poze și i-ar fi cerut de mai multe ori bani. La un moment dat, bărbatul i-ar fi dat mașina să o conducă, iar minora a lovit-o. Ca să nu îi spună tatălui, criminalul i-a cerut să treacă de la el.

  • Biografia lui Turnagiu este consemnată de fostul ofițer criminalist Traian Tandin în cartea ”Discipolii crimei în România”(2006), Editura Didactică și Pedagogică.

Născut pe 12 februarie 1975 în Vârju Mare, Mehedinți, bărbatul a fost înfiat de iubitul mamei sale. Femeia care i-a dat viață a plecat de acasă pe când el avea doar 11 ani și, l-a scurt timp, și-a pus capăt zilelor. A ajuns în grija bunicilor din partea mamei. A abandonat școala în timpul liceului și a început să comită furturi.

Crimele comise

Turnagiu a omorât o femeie însărcinată, care mai avea o fetiță de un an și patru luni. Bărbatului i s-au atribuit două crime: femeia și fătul. După faptă, acesta s-a ascuns în casa bunicilor care locuiau în București. Criminalul a luat apoi viața a doi bătrâni, pe care i-a jefuit de 100.000 de lei, bijuterii de aur și haine. A urmat a patra victimă, un fost coleg de școală.

Turnagiu a încercat să se sinucidă, după ce s-a cuplat cu o balerină care l-a lăsat fără bani, însă a fost salvat de medci. O lună mai târziu, s-a întâlnit la gara din Drobeta-Turnu Severin cu un fost coleg, pe care l-a ucis și tâhărit.

  • Raportul medico-legal făcut la acea vreme a arătat că bărbatul „prezintă o psihopatie model sociopat, având discernământul păstrat”.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI