Autismul l-a transformat în geniu: cine este cel mai tânăr student la Oxford din toate timpurile

Autismul l-a transformat în geniu: cine este cel mai tânăr student la Oxford din toate timpurile

De cele mai multe ori, un copil care suferă de autism este o sursă de stres semnificativă pentru părinții săi. Nu a fost însă cazul lui Joshua, ale cărui particularități de geniu combinate cu atusim au fost confirmate de la o vârstă foarte fragedă.

Există multe forme de autism în lume, unele mai greu de tolerat decât altele. Unii oameni sunt cât se poate dificili dacă suferă de această afecțiune, alții își văd de viața lor, se angajează și își formează o familie. Rareori, bolnavii sunt capabili de o putere de concentrare neobișnuită și ajung să fie clasificați ca genii.

Acesta din urmă este cazul lui Joshua Beckford in Tottenham. El suferă de o formă de autism funcțional. Ca să-ți faci o referință legată de performanța sa intelectuală, ai în vedere că la vârsta de șase ani s-a bucurat de distincția de a fi cel mai tânăr om care a ajuns să învețe vreodată la prestigioasa Universitate Oxford.

boy-with-autism-the-youngest-to-attend-oxford-university-at-age-61

Nu a durat mult până când profesorii de la facultate i-au recunoscut meritele în toate domeniile pe care le-a studiat. Ca urmare, băiatul s-a bucurat de un certificat de excelență de la Oxford și numeroase distincții după absolvirea fiecărui curs.

La ora actuală, micuțul are deja 13 ani și visează să ajungă neurochirurg când o să crească mare. De curând, numele lui a fost inclusă pe o listă de 30 de persoane remarcabile din lume cu autism care au influențat societatea globală.

Tatăl copilului este Knox Daniel și a descoperit abilitățile intelectuale ale fiului său de la doar 10 luni. La momentul respectiv, îl ținea în brațe în fața computerului și încerca să-l facă să interacționeze cu ceea ce se petrecea pe ecran. Nu a durat mult până când s-a obișnuit cu o tastatură și, în scurt timp, a învățat să scrie și să citească. După ce a învățat literele, a trecut la culori. Avea doar câțiva ani când a învățat să vobească japoneză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI