07 dec. 2020 | 07:59

AUR, decizie radicală după succesul alegerilor parlamentare 2020. Ce spune despre coaliții cu alte partide

Politică
AUR, decizie radicală după succesul alegerilor parlamentare 2020. Ce spune despre coaliții cu alte partide
Coaliția AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare

Revelația scrutinului alegerilor parlamentare de anul acesta, coaliția AUR, a reușit să aibă pragul de intrare în Parlament. Rezultatul obținut de coaliția lui George Simion și Claudiu Târziu a surprins pe toată lumea. Liderii coaliției AUR, după exit-poll, au făcut declarații dure la adresa celorlalte partide politice, anunțând o revoluție conservatoare.

Coaliția AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare

Venită de nicăieri aproape, coaliția AUR, a reușit să devină surpriza acestui scrutin de alegeri. Astfel a reușit să treacă pragul de 5%, și să între în Parlamentul României. Dacă e să ne uităm la traseul coaliției AUR, este o victorie nesperată, reușind să ia startul altor partide.

Pro România nu se știe, încă, dacă va intra în Parlament, la fel și în cazul altor partide cu ștate vechi. Coaliția AUR a reușit, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, un scor neașteptat de bun. Plecând de pe poziția de perdant, de la bun început, acum coaliția are la Senat 8,8%, iar la Camera Deputaților, 8,7%, după numărarea a 94% din voturi. Este clar pe o poziție de forță, în acest moment, devenind un jucător foarte important în ecoomia viitoarelor alianțe din cele două camere ale Parlamentului.

Unul din liderii coaliției, George Mureșan, imediat după exit-poll, a ieșit în fața presei declarându-se  victorios. El a explicat de unde a venit acest câștig și vot de încredere din partea votanților români.

„Suntem surpriza acestor alegeri. Românii s-au săturat de hoție, de minciună și de lipsa de atașament față de valorile naționale. Această primă bătălie nu s-a terminat deloc. Estimările noastre arată un număr de 500.000 de voturi pentru AUR. În mod normal, scorul nostru electoral nu este cel arătat de sondaje sau de exit-poll-uri, ci trebuie să ajungă la 8-9%”, a spus George Simion.

”Nu o să vă dezamăgim sau trădăm”

Analiștii politici au avut o mare surpriză cu acest prag electoral de aproape 9% pentru o alianță cum este coaliția AUR, venită de nicăieri. Așa-zișii conservatori din coaliția AUR au dat peste cap toate calculele făcute, atât de analiști, cât și de partidele cu vechime. În acest context, este și normal, ca viitori noi parlamentari să se gândească la alianțe în cele două camere.

Numai că, deocamdată la nivel declarativ, cei doi lideri AUR, George Simion și Claudiu Târziu, au declarat aseară că nu. Nu vor face alianțe cu niciunul din patidele intrate deja în parlament, vorbim aici de PSD, PNL și nu numai. Din declarația lui George Simion a reieșit acest aspect, la fel și Claudiu Târziu a reitarat acest lucru.

”Nu o să vă dezamăgim sau trădăm, suntem oamenii faptelor, care am promis că nu vedem nicio diferență între partidele lui Klaus Iohannis și partidele lui Ciolacu. Vom merge înainte pe calea noastră votând fiecare lege și fiecare inițiativă în interesul neamului românesc, pentru poporul român. Reprezentăm o forță nouă, nu suntem extremiști, dar suntem radicali.”, a declarat George Simion.

””Vom începe o revoluție conservatoare: Până acum, în Parlamentul României nu a existat un partid conservator care să aibă cele patru valori fundamentale: Familia, Națiunea, Credința și Libertatea. ”, a spus Claudiu Târziu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro